09 August 2015

Coaliție ONG: Găsim soluții pentru tinerii care nu sunt angajați, nu studiază și nu urmează un program de practică (NEET)


GEYC s-a alăturat Coaliției ONG-urilor pentru drepturile tinerilor NEET (not in education, employment or training) care își propune să aducă problemele acestora mai aproape de agenda publică prin eforturi de cercetare și de lobby, cât și să stimuleze realizarea de parteneriate de impact între membri coaliției.  

La nivelul coaliției, GEYC și-a manifestat disponibilitatea de a sprijini ceilalți membri și de a se implica în proiecte viitoare conform zonelor noastre de expertiză, respectiv:
  • comunicare și rețele sociale;
  • realizarea de programe de formare orientate spre dobândirea de competențe necesare angajării;
  • eficientizarea activităților ONG-urilor și a proiectelor inițiate de acestea prin digitalizare și utilizarea instrumentelor de lucru colaborativ, experiență dezvoltată în special în cadrul proiectului european PRISMA;
  • cooperare europeană în domeniul tineretului, ca coordonator al Rețelei Europene PRISMA;
Dacă vă întrebați cât de gravă e problema tinerilor NEET, iată doar câteva date statistice:


De ce o coalitie pentru drepturile tinerilor in situatii NEET (not in employment, education or training)?Afla si tu mai multe alaturi de #InvetsingInSocialDOers !
Posted by Investing in Social DOers on Thursday, 25 June 2015


Bazele coaliției s-au pus în cadrul Conferinței Naționale desfășurate la Sibiu în perioada 5-7 septembrie 2015, eveniment la care au luat parte 20 de organizații din întreaga țară.

Family picture! La finalul primei intalniri a Coalitiei suntem gata de actiune! #InvestingInSocialDOers #SocialDOers #InAction #YouthRights #NEETrights #YouthWork
Posted by Investing in Social DOers on Friday, 7 August 2015

Iată direcțiile de acțiune ale Coaliției. Vă ținem la curent cu activitățile și inițiativele ce vor urma!

Pagina web a coaliției