11 October 2016

În vizită la TVR

Chiar dacă aspiri sau nu la o carieră în televiziune, o vizită ghidată la TVR (Televiziunea Română) este o oportunitate de a-ți îmbogăți cunoștințele și viziunea despre ce se întâmplă în spatele micului ecran.  

Am trăit această experiență alături de grupul din comunitatea GEYC, care într-o zi de luni a făcut un țur al clădirilor, studiouri și al regiilor în plină activitate de producție. De la studiouri mici și foarte luminate de unde se prezintă știrile și vremea, la altele mult mai somptuoase, comparându-le în mintea mea cu două etaje de bloc, fiecare are câte o echipă dedicată de “TVR-iști” care poate lucra și zile întregi pentru a putea transmite o știre sau un reportaj de calitate.









Printre mii de butoane conectate la lumini și sunet, am asistat pentru zece minute la înregistrarea unei renumite emisiuni din grilă TVR și am luat pulsul detaliilor ce sunt necesare fiecărui minut de emisiune. Este fascinant cum din exterior o clădire poate să nu atragă prin aspect, însă din interior, să te cuprindă sentimentul de curiozitate și încordare prin simplul fapt că ești în spatele camerelor. La propriu. O emoție ciudată am simțit când am intrat în regia și studioul revoluției














Bineînțeles, acum are o altă estetică, pentru că se înregistrează emisiuni, însă acest loc, această televiziune (de stat) a jucat și încă joacă un rol foarte important pentru istoria și cultură României de ieri și de astăzi. Pe holurile și în birourile pline de aparatură, cabluri și decoruri, sunt oameni dedicați care fac televiziune de o viață. Ei promovează valorile de care România are nevoie să fie conștientă, în contrast cu altele prezente în societatea actuală. Este impresionant momentul în care descoperi efortul și devotamentul unei întregi echipe ‘din spatele cortinei’. 

Tiberiu Badea, Membru Comunitatea GEYC











Programul „În vizită” permite membrilor Comunității GEYC să se cunoască și în spațiul offline și totodată să viziteze locuri emblematice pe diverse subiecte de interes și să descopere culisele acestora. Înscrie-te și tu în Comunitatea GEYC și ia parte la următoarea vizită!