15 September 2023

Înscrieri la cursurile de formare pentru cadre didactice în proiectul DisinformACTION, finanțat de Comisia Europeană

 


Deschidem oficial înscrierile pentru cursurile de formare a cadrelor didactice în contextul proiectului finanțat de Comisia Europeană DisinformACTION- Combaterea dezinformării privind schimbările climatice prin participarea online a tinerilor. Vă rugăm să citiți cu atenție informațiile de mai jos, unde veți găsi formularul de înscriere și toate detaliile legate de locații, date și metodologie.

DisinformACTION! - Combaterea dezinformării privind schimbările climatice prin participarea online a tinerilor este un proiect de 24 de luni implementat de un consorțiu de 4 organizații din România, Franța, Spania și Letonia cu obiectivul general de a stimula capacitatea tinerilor de a identifica dezinformarea și informarea eronată online privind schimbările climatice, încurajându-i în același timp să devină cetățeni activi în comunitățile lor locale atunci când vine vorba de probleme legate de climă și mediu.

În cadrul DisinformACTION vor fi organizate 2 cursuri de formare pentru profesorii care lucrează cu elevi între 15-19 ani, pentru ca aceștia să poată aplica la clasă curriculum-ul care a fost creat în cadrul proiectului, la care locurile sunt limitate și participarea este gratuită. Cursurile durează 3-4 ore și vor fi online, pentru a facilita participarea cadrelor didactice din toată țara. 


ETAPE:
  1. Înscriere prin completarea formularului de înscriere până la data de 30 septembrie inclusiv
  2. Confirmarea participării prin semnarea unui protocol de colaborare între GEYC și unitatea de învățământ parteneră
  3. Parcurgerea materialelor puse la dispoziție de GEYC
  4. Participarea la unul dintre cursurile de formare
  5. Organizarea unui workshop în instituția de învățământ de origine pe baza materialelor 
  6. Raportare
CALENDAR:

  • 15-30 septembrie: lansarea și promovarea apelului pentru cadre didactice
  • 1-5 octombrie: selectarea și confirmarea cadrelor didactice, semnarea protocoalelor / contractelor de colaborare cu profesorii/școlile
  • 20 și 21 octombrie: organizarea cursurilor de formare
  • Noiembrie - decembrie: implementarea și raportarea profesorilor
BENEFICII:

  • Acordarea unei diplome de recunoaștere pentru fiecare profesor care implementează și raportează workshopul după participarea la cursul de formare.
  • Titlul de „Centru European DisinformACTION” va fi acordat primelor 2 școli/licee care au trimis cel mai mare număr de cadre didactice la formare.
  • Profesorii care vor finaliza etapa de raportare vor intra în procesul de selecție pentru a participa la Bootcamp-ul de îmbunătățire a metodologiei, care va avea loc la Clermont-Ferrand, Franța, (2024, data exactă va fi confirmată ulterior), împreună cu un grup de elevi. Ei vor avea cheltuielile acoperite, inclusiv cazarea, transportul și masa.

METODOLOGIE



Pentru întrebări ne puteți contacta la alexandra.peca@geyc.ro - Alexandra Peca, Manager de Proiect.