

Evenimentul a fost deschis de un panel inspirațional, unde speakers cu experiențe diverse în domeniul climei, ecologiei și educației ne-au oferit perspective valoroase, contribuțiile fiind ale Elenei Alexandra Miron, Roxana Bojariu, Cristina Bîcîlă, Lavinia Andrei și Andra Dobre.

Scopul acestui eveniment a fost să depășim perspectiva pe termen scurt și să analizăm, dintr-un unghi mai larg, viitorul acțiunii climatice. S-a folosit metoda analizei morfologice, un instrument recunoscut la nivel global pentru explorarea scenariilor de evoluție a diverselor sisteme.
Variabilele analizate pentru viitorul acțiunii climatice în următorii 10 ani au inclus:
- Educația
- Relația cu natura
- Geopolitica
- Energia
- Sistemele de finanțare
- Modelele de producție și consum
- Drepturile și echitatea
- Consum și producție

Proiectul Sustainable NGOs își propune să crească gradul de conștientizare cu privire la schimbările climatice și provocările de mediu, în conformitate cu cadrele strategice europene și globale, în sectorul tineretului. Scopul său este de a împuternici sectorul tineretului pentru acțiuni durabile și de a facilita tranziția verde prin îmbunătățirea competențelor de mediu ale tinerilor și lucrătorilor de tineret. Finanțat prin: Erasmus+ KA220 Parteneriate pentru Cooperare. ID proiect: 2022-2-SI02-KA220-YOU-000094226