09 November 2020

Comunitatea GEYC la TVR: „iată că în România se poate!”

 


Comunitatea GEYC a aniversat anul acesta 10 ani de activități, ocazie cu care am desfășurat o serie de activități, de la campanii de informare, la concursuri pentru a premia tinerii care s-au remarcat de-a lungul timpului - #GEYC10 Changemakers.

În contextul aniversării a 10 ani de activități, #TVR1 a difuzat în cadrul emisiunii Dosar România din data de 8 noiembrie 2020 reportajul „Urmează staţia Universităţii”, despre Comunitatea GEYC. 


Despre Comunitatea GEYC am auzit într-o zi la radio. Mulți au găsit în comunitate acel ‘ceva’ pe care îl căutam, dar nu știam cum se numește, oportunitatea de a ne dezvolta și descoperi pe noi prin diverse modalități, unde fiecare poate alege ce i se potrivește. Acum, această comunitate oferă tinerilor informația într-o manieră ușor de înțeles și îi implică în procese de consultare pe diverse teme. Iată că în România se poate. Dacă ești corect și împarți cu cei de lângă tine lucrul bun, el devine și mai bun! 

(Elena Dinu, realizatorul emisiunii Dosar România)



GEYC este comunitatea care caută, găseşte şi dezvoltă oportunități ce dau şanse de formare şi afirmare celor care vor să facă parte din ea. Sunt elevi, studenți, dar și profesori. Cu toţii aleg să fie împreună și să facă împreună lucruri importante, chiar dacă nu sunt mediatizaţi. Să îi numim formatori de tineri ? Cei care mai pot oferi o soluţie României ? Sunt implicați în zeci de proiecte. Călătoresc. Schimbă impresii. Dar, dincolo de vorbe, ce oferă ei ? 


Comunitatea GEYC oferă anual peste 1000 de oportunități pentru cei peste 4000 de membri. Nu vorbim numai de mobilități Erasmus+, ci și de oportunități de voluntariat internațional, ocazia de a se implica în cercetări naționale sau internaționale, concursuri, summit-uri, workshopuri. În 10 ani de activitate, GEYC a influențat mii de tineri și le-a facilitat dezvoltarea unor noi abilități și competențe extrem de valoroase pe piața muncii.