GEYC sărbătorește 10 ani de activitate în martie 2020, ocazie cu care organizăm concursul „#GEYC10 Changemakers”, prin care vom recompensa 10 tineri care s-au remarcat de-a lungul timpului. Candidaturile persoanelor pre-selectate, prezentate în câte un articol, vor fi evaluate de un juriu independent format din 5 persoane și supuse și votului publicului în perioada 01.03.2020 - 12.03.2020. Acesta este organizat în cadrul proiectului KA2 Youth Workers 2.0, întrucât Comunitatea GEYC este prima comunitate digitală de tineri din România, iar scopul acestui proiect este de a promova utilizarea instrumentelor digitale în lucrul cu tinerii.
„Motivația a fost mai mereu aceeași. Interesul față de subiectul central al mobilității, dorința de a vizita locuri și culturi noi și curiozitatea constantă față de învățarea unor lucruri noi și a-mi aprofunda cunoștințele existente.
Experiența unor mobilități Erasmus, indiferent de natura lor, a reprezentat mereu un plus din punct de vedere profesional și o valoare adăugată în cadrul interviurilor de angajare. În cele trei TC-uri în care am participat în calitate de reprezentant al Comunității GEYC am avut ocazia să îmi consolidez competențe precum: comunicarea interculturală și în limbi străine, lucrul în echipe mixte și învățare folosind tehnici nonformale.”
„Le-am povestit prietenilor despre experiențele mele și le-am recomandat ca, cel puțin o dată, să încerce o mobilitate Erasmus. Cu ocazia următoarei Gale a Bursierilor CIED din 28 februarie a.c. voi avea și o scurtă prezentare pe tema asta + Corpul European de Solidaritate.”
„Într-o coajă de nucă la scară istorică, schimbarea este singura constantă. Iar rezistența la schimbare, spre deosebire de reziliență și adaptare, rămâne o problemă la fel de constantă în plan local și, uneori, și național în România. Stimularea gândirii critice și creative, complementată de inteligență emoțională și empatie reală ar fi două elemente calitative ce ar putea facilita schimbarea într-o direcție (mai) favorabilă. Cu o mai mare și susținută colaborare între mediul public, cel privat și, beneficiarii finali ai oricărui efort conștient de schimbare, cetățenii români (și europeni).”