07 April 2017

"Hello, Kikinda!" - Impresii din Training-ul Culture of Dialogue desfasurat in Kikinda, Serbia

Fără doar și poate, Kikinda este unul dintre cele mai liniștite orășele pe care le-am vizitat. Oameni liniștiți, zâmbitori, care emanau bună dispoziție. Săptamâna petrecută aici a fost minunată! Hotelul Lovac, la care am fost cazați, a găzduit o întreagă săptamână de veselie, de noi prietenii și lucruri de care fiecare se va folosi în viitor, fără îndoială. 





Primele zile au fost mai dificile, până ne-am acomodat. Din mijlocul săptămânii, comunicarea era tot mai ușoară, trainerii deja erau obișnuiți cu noi și cu modalitățile în care să ne prezinte materialele, în așa fel încât să ne capteze atenția la maximum. 



Activitățile au fost în mare parte distractive, ne-au făcut să ne cunoaștem mai bine reciproc și să-i acceptăm pe cei din jur. Având în vedere că tema proiectului a implicat cât mai mult dialog, ne-am conformat (lucru deloc greu) și schimbam mereu opinii, impresii, dezbăteam diverse subiecte și am aflat foarte multe lucruri noi despre țara fiecăruia, cât și despre fiecare participant în parte. 



Cele mai interesante seri au fost cele interculturale, unde fiecare grup a adus ceva specific din țara de proveniență. Noi, cei din România, am dus eugenii, ciocolată Rom, zacuscă de vinete și de fasole, cozonac, nelipsita țuică și desigur, pentru că am avut un mic quiz pentru cei care au raspuns corect la intrebările noastre, am acordat drept premiu o brațărică în culorile drapelului.