13 August 2016

Training SALTO: Place aux Jeunes! Des echanges par les jeunes

Trainingul în limba franceză “Place aux Jeunes! Des echanges par les jeunes” a avut loc în Viroinval, Belgia, între 2-7 august 2016 fiind organizat de către Agenția Națională Erasmus+ din Belgia.


Cursul de formare a fost o primă experienţă de acest tip la care am participat, dar pot afima faptul că a fost o experienţă memorabilă din care am învăţat foarte mult şi mi-am făcut noi prieteni. Trainingul a avut ca principală temă cunoaşterea elementelor şi tehnicilor ce ajută la realizarea unui proiect de schimb de tineri. 







De ce recomand participarea la un astfel de proiect? 
Cu ajutorul trainerilor a fost creat un cadru propice învăţării şi dezvoltării personale prin desfăşurarea unor activităţi diversificate: de la jocuri de cunoaştere şi activităţi de informare asupra principalei teme, până la simulări de proiecte lucrând în echipă şi vizite în oraşul respectiv. Am învăţat cum pot să contribui la realizarea unui proiect de formare pentru tineri.. Activităţile desfăşurate (de cunoaştere, de lucru în echipă, jocuri) m-au ajutat să realizez mai uşor conexiuni cu participanţii, să îmi fac prieteni atât din România, cât şi din alte ţări”. (Brigitte Odette)