30 December 2015

RO: Apel școli participante: „Europa ta, părerea ta” (2016)

Elevii din ciclul liceal (16-17 ani, clasa a XI-a) din cele 28 de state membre ale UE și din cele 5 țări candidate la UE (Albania, Fosta Republică Iugoslavă a Macedoniei, Muntenegru, Serbia și Turcia) sunt invitați să participe la simularea sesiunii plenare pentru a vedea modul în care Comitetul Economic și Social European (CESE) derulează procesul decizional în legătură cu un subiect specific, care, în acest an, este "migrația". Școlile care doresc să participe trebuie să se înscrie pe site-ul CESE înainte de 13 ianuarie 2016 (miezul nopții, ora Bruxelles-ului). 

După ce înregistrarea este închisă, câte o şcoală din cele 28 de state membre ale UE, alături de una din fiecare din cele cinci țări candidate, va fi selectată aleatoriu să participe la exercițiile de simulare. Școlile selectate vor alege trei elevi în ultimul an din ciclul secundar (tineri cu vârsta de 16-17 ani) să le reprezinte, precum și un profesor însoţitor.

Imagini de la ediția precedentă „Europa ta, părerea ta” (2016)

Aceste persoane trebuie să fie capabile să se exprime în limba engleză. Evenimentul va avea loc la Bruxelles, la sediul Comitetului Economic și Social European, între 17 și 19 martie 2016CESE va acoperi cheltuielile de deplasare și de cazare ale elevilor și profesorilor însoțitori.