07 April 2014

Atelier SMARTER în proiectul Comenius "Landscape as a mirror”

GEYC a sprijinit Liceul Tehnologic „Grigore Moisil” Brăila, care a găzduit în intervalul 12-14 martie 2014 cea de-a șaptea reuniune de proiect din cadrul parteneriatului Comenius Multilateral „Landscape as a mirror”, realizat cu sprijinul Comisiei Europene prin programul „Învățare pe tot parcursul vieții”. La această reuniune au participat reprezentanți din Cehia, Franța, Portugalia, Turcia, Grecia, Germania, și Spania.

Proiectul din cadrul parteneriatului Comenius Multilateral "Landscape as a mirror prezintă o temă complexă, vizând diversitatea zonelor geografice specifice ţărilor participante, influenţa mediului asupra omului şi impactul tehnologiei asupra naturii. Liceul Tehnologic „Grigore Moisil” Brăila a fost gazda celei de-a şaptea reuniuni de proiect, care s-a desfășurat în intervalul 12-14 martie 2014. La această reuniune au participat reprezentanţi din Cehia, Franţa, Portugalia, Turcia, Grecia, Germania şi Spania, cu echipe formate  din 15 profesori şi 18 elevi.

Delegațiile participante la proiect

Activităţile desfășurate au avut ca finalitate schimbul de bune practici în domeniul educaţiei precum și explorarea posibilităţilor oferite de programul „Învăţare pe tot parcursul vieţii’’. Printre activităţile desfăşurate s-au îmbinat o multitudine de metode educative nonformale pentru a le acorda participanților posibilitatea unui schimb cultural  şi educativ cât mai veridic, oferind o mare libertate de acţiune şi o paletă largă de activităţi.

GEYC a colaborat cu Liceul Tehnologic „Grigore Moisil” Brăila în scopul de a le prezenta tinerilor importanța Social Media în educație. Astfel, a fost realizat atelierul de lucru "Happy Cafe” cu topicul SMARTER (Social Media Academy: Raise Teen Employability Resources). Folosind metode non-formale, elevii au dezbătut împreună ce înseamnă Social Media, care este rolul său în viaţa de zi cu zi şi cum se poate asigura protecţia datelor pe internet.