13 December 2013

Campania SMYLE: „Completarea formularelor on-line, înregistrarea ca job seeker” la Moineşti

La Liceul Teoretic „Spiru Haret” din Moinești s-a desfăşurat campania „Completarea formularelor on-line, înregistrarea ca job seeker”. La eveniment s-au dezbătut avantajele pe care le oferă social media.

Liceul Teoretic „Spiru Haret”, Moinești
prof. coordonator Gabriela DAN
În cadrul campaniei SMYLE, vineri 29 decembrie 2013 la Liceul Teoretic „Spiru Haret”, Moinești a avut loc evenimentul „Completarea formularelor on-line, înregistrarea ca job seeker”. Evenimentul s-a concretizat într-o dezbatere pe urma materialelor prezentate de elevi sub coordonarea prof. Gabriela Dan. Materialele prezentate de elevi au fost: „Ce este social media?”, „Sfaturi pentru social media”, „Cum te poate ajuta social media în carieră?”, „Cum completez un formular de aplicatie?”, „CV social media”.
Tinerii au realizat că în afară de socializare, prietenii și divertisment, media socială are multe alte oportunități: obținerea informațiilor despre diverse evenimente sau persoane din domeniul de interes, găsirea anunțurilor de recrutare care nu sunt întotdeauna disponibile pe site-urile de recrutare, unii angajatori preferă utilizarea site-urilor de socializare, datorită vizibilitații profilului candidatului, a transparenței, precum și a comunicării directe, construirea unui brand personal, interacțiunea cu specialiști, obținerea unor oferte de job-uri, propuneri de colaborări sau invitații la evenimente, promovarea produselor sau serviciilor. Social media poate ajuta în găsirea unui job sau dezvoltarea unei cariere.

Pentru mai multe poze, accesaţi pagina de facebook GEYC.