04 September 2023

Comunicat de presă: Tinerii se conectează cu oportunitățile europene la Caravana Dobrogei

Asociația GEYC, organizație cu statut consultativ la ONU - Organizația Națiunilor Unite - ECOSOC organizează evenimentul Caravana Dobrogei - Eveniment despre oportunități de tineret în contextul „Anului European al Competențelor" în perioada 15-19.09.2023.

Caravana Dobrogei se va desfășura timp de patru zile în Sulina, Tulcea, Năvodari și Constanța. Obiectivul principal al acestui eveniment este de a prezenta tinerilor cu vârste cuprinse între 16 și 30 de ani beneficiile participării la mobilitățile europene și de a familiariza comunitatea GEYC din Dobrogea cu privire la dezvoltarea de proiecte viitoare, adaptate nevoilor tinerilor. Caravana Dobrogei va avea loc în intervalul orar 10:30 - 13:30 în următoarele locații:
  • 📍 Sulina- Biblioteca Orășenească Sulina (15 septembrie);
  • 📍 Tulcea- Teatrul Jean Bart (16 septembrie);
  • 📍 Năvodari- Centrul de Afaceri (18 septembrie);
  • 📍 Constanța- Universitatea „Ovidius” (19 septembrie).
Evenimentul se adresează elevilor, studenților, lucrătorilor de tineret, cadrelor didactice, iar înscrierea se realizează prin completarea formularului geyc.ro/youthapp. Înscrierea este gratuită, iar participarea la eveniment se realizează în limita locurilor disponibile.

Evenimentele din județul Tulcea au loc în cadrul proiectului DisinformACTION! (CERV-2022-CITIZENS-CIV-101081183), finanțat de către Comisia Europeană prin programul „Cetățeni, egalitate, drepturi și valori”. Acesta este coordonat de GEYC în parteneriat cu organizații din Franța, Letonia și Spania și presupune includerea a peste 480 de tineri cu vârste între 15-19 ani și peste 60 de profesori în activități destinate contracarării dezinformării pe tema schimbărilor de mediu prin e-participarea tinerilor.

Evenimentele din județul Constanța au loc în cadrul proiectului Constanța pentru TINE(ri) (2021-2-RO01-KA154-YOU-000039336)- finanțat de către Comisia Europeană prin programul Erasmus+, acțiunea cheie KA154/Proiecte de participare. Acesta este desfășurat de Federația Tinerilor din Constanța, în parteneriat cu Asociația GEYC și presupune activarea unui număr de 30 de tineri din județul Constanța să întreprindă acțiuni de advocacy prin care să crească numărul spațiilor pentru tineret din comunitățile lor.

Parteneri: Casa de Cultură Sulina, Centrul Cultural Jean Bart Tulcea, Federația Tinerilor din Constanța, Primăria Orașului Năvodari, Liceul Tehnologic "Lazăr Edeleanu" Năvodari, Universitatea „Ovidius” din Constanța

Parteneri media: Zig-Zag, Radio România Constanța, Ziarul Acum

Caravana Dobrogei face parte din Săptămâna Cetățeniei Digitale 2023 (SCD23), ajunsă la ediția a 5-a ce pune accent pe „Cum ar putea tinerii să devină cetățeni activi și digitali” #DCW23withGEYC. Activitatea face parte din demersurile de asigurare a vizibilității și extindere a grupului țintă ale proiectului Erasmus+ 2022-1-RO01-KA151-YOU-000064796.