21 July 2023

Save the Date! Caravana Dobrogei se întoarce în septembrie 🎉

Caravana GEYC Dobrogea

Suntem bucuroși să anunțăm că așteptarea a luat sfârșit și că suntem pregătiți să lansăm cea de-a treia Caravană GEYC în luna septembrie. După două evenimente memorabile ce au depășit așteptările, Caravana Moldovei și Caravana Olteniei, suntem nerăbdători să ne întâlnim din nou cu comunitatea noastră dintr-un alt colț al României.

Această nouă Caravană va avea loc într-o zonă care ne încântă cu un peisaj în continuă schimbare, unde albul și albastrul devin culorile dominante, iar de sunetele naturii, al valurilor ce se sparg, al mulțimii de pescăruși nu te poți sătura. Așa cum cineva a numit-o "colțul nostru de Asie," acest colț de țară ne așteaptă să-l în vizităm.

Cu siguranță ați ghicit deja zona. Cea de-a treia Caravana va avea loc la Dobrogea în următoarele orașe: Sulina, Tulcea, Năvodari și Constanța. Ne dorim să aducem în această aventură noi tineri dornici să exploreze oportunitățile de tineret și mobilitățile europene. Sunt invitați elevii, studenții, lucrătorii de tineret și cadrele didactice să ni se alăture la acest eveniment plin de entuziasm.

Vă invităm să vă salvați în calendar următoarele zile, căci acesta este programul:

  1. Sulina, Biblioteca Orășenească Sulina (15 septembrie);
  2. Tulcea, Teatrul Jean Bart (16 septembrie);
  3. Năvodari, Centrul de Afaceri (18 septembrie);
  4. Constanța, Universitatea „Ovidius” (19 septembrie).

Evenimentele din județul Tulcea au loc în cadrul proiectului DisinformACTION! (CERV-2022-CITIZENS-CIV-101081183), finanțat de către Comisia Europeană prin programul „Cetățeni, egalitate, drepturi și valori”. Acesta este coordonat de GEYC în parteneriat cu organizații din Franța, Letonia și Spania și presupune includerea a peste 480 de tineri cu vârste între 15-19 ani și peste 60 de profesori în activități destinate contracarării dezinformării pe tema schimbărilor de mediu prin e-participarea tinerilor.

Evenimentele din județul Constanța au loc în cadrul proiectului Constanța pentru TINE(ri) (2021-2-RO01-KA154-YOU-000039336)- finanțat de către Comisia Europeană prin programul Erasmus+, acțiunea cheie KA154/Proiecte de participare. Acesta este desfășurat de Federația Tinerilor din Constanța, în parteneriat cu Asociația GEYC și presupune activarea unui număr de 30 de tineri din județul Constanța să întreprindă acțiuni de advocacy prin care să crească numărul spațiilor pentru tineret din comunitățile lor.

De asemenea, dacă sunteți din orașele menționate și doriți să participați la evenimente, lăsați-ne un e-mail la adresa următoare: ionelia@geyc.ro.

Persoana de contact, responsabil Caravana Dobrogei:
Ionelia Hîrju, ionelia@geyc.ro