20 July 2022

Protocol de colaborare | Agora Debate România - GEYC | Civic Debate Club

 

Agora Debate România și GEYC - Group of the European Youth for Change anunță încheierea unui protocol de colaborare în cadrul proiectului KA2 Erasmus+, Civic Debate Club, care își propune crearea unei metodologii internaționale de înființare și coordonare a unor cluburi de dezbatere pentru tineri pe teme legate de subiectul democrației și guvernanței, pentru creșterea gradului de implicare a tinerilor în viața democratică.


AGORA Debate este o asociație care administrează un amplu program educațional destinat elevilor de liceu și studenților, având în centrul său dezbaterile academice ca instrument educațional, de dezvoltare a abilităților de gândire critică, argumentare și exprimare în public. Totodată, AGORA Debate este un actor prezent în viața publică prin organizarea de dezbateri cu participarea a numeroase personalități ale vieții publice din România, pe unele dintre cele mai arzătoare teme ale momentului în România.



Group of the European Youth for Change - GEYC este o organizație de tineret românească fondată în 2010 activă la nivel european. De-a lungul anilor am dezvoltat o rețea de organizații la nivel european, instrumente de educație nonformală, standarde de calitate și mecanisme legate de evaluarea impactului în activitatea de tineret. Lucrăm pe 4 domenii diferite: democrație și drepturile omului, antreprenoriat și angajabilitate, digital și sustenabilitate și am creat una dintre cele mai mari comunități digitale de tineri din Europa, Comunitatea GEYC, o platformă de partajare și comunicare între membrii săi care are în prezent peste 5000 de membri, tineri, lucrători de tineret și profesori din România, Republica Moldova și diaspora românească.



__________________


Despre proiect


Obiectivul principal al proiectului este de a dota lucrătorii de tineret cu abilitățile și cunoștințele necesare pentru a-i ajuta pe tineri să devină cetățeni activi și lideri mai buni prin aplicarea practicii dezbaterilor civice în activitatea lor de tineret.


Obiectivele proiectului ar putea fi rezumate astfel:

  • Reducerea barierelor care împiedică tinerii cetățeni în participarea activă la guvernanța locală, procesele democratice ale UE și cauzează excluderea tinerilor cu mai puține oportunități și obstacole sociale;
  • Promovarea cetățeniei active și responsabilității sociale a tinerilor în comunitățile locale;
  • Promovarea înțelegerii reciproce prin incluziune, implicare constructivă și creare de rețele;
  • Încurajarea participării tinerilor prin aplicarea practică a strategiilor digitale de lucru pentru tineret;
  • Creșterea gradului de conștientizare cu privire la cetățenia activă și responsabilitatea civică în sectorul muncii pentru tineret și a factorilor de decizie politică și a finanțatorilor la nivel național și la nivelul UE.


Puteți urmări desfășurarea proiectului pe website, pagina de Facebook și Instagram.