13 May 2022

Dezbaterea UE și tinerii - Viitorul la timpul prezent, sub egida Anului European al Tineretului


Dezbaterea UE și tinerii - Viitorul la timpul prezent, sub egida Anului European al Tineretului, a adus  împreună actanți din mediile ONG-urilor, asociaților de tineret și europarlamentar. Unele dintre punctele aduse în discuții de către invitați au fost: 
  • Cum și în ce fel mai răspund programele europene nevoilor tinerilor din ziua de astăzi?; 
  • Nevoia de ascultare activă a tinerilor de către reprezentanții și instituțiile de decizie locală/națională/internațională; 
  • Provocările cu care se confruntă tinerii, mai ales cei din mediile dezavantajate și, în ultima vreme, cei proveniți din zone de conflict, aflați pe teritoriul României; 
  • Dezvoltarea unei platforme dedicate tinerilor - pentru discuții facile între instituții și tineri, crearea unui spațiu în care să se adreseze activitățile extracuriculare și crearea unei punți de comunicare mult mai facilă cu Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse. 
 

Colege noastre, Antonela Dima, General Management trainee și Eugenia Miulescu - Project Management trainee #euroCM au reprezentat GEYC în cadrul dezbaterii. Opinia și implicarea fiecărui tânăr contează pentru conturarea unui viitor mai bun. Unul dintre îndemnurile colegelor noastre este ca tinerii să participe în toate proiectele Uniunii Europene, cum ar fi programul Erasmus+, DiscoverEU sau ALMA, astfel încât să cunoască alte culturi, să își dezvolte abilitățile de comunicare, profesionale și profesionale, dar și să folosească cunoștințele acumulate în cadrul comunităților din care fac parte.

Dezbaterea a fost organizată de Biroul Parlamentului European în România, Reprezentanţa Comisiei Europene, Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse şi Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale, în data de 13 mai 2022. 



Aflați mai multe despre: