07 December 2021

Apel participanți | MEET - Move EuropE Together Local Citizens' Agoras

 

„Această conferință este o oportunitate reală de a reuni cetățenii europeni și de a ne uni în jurul unei ambiții comune pentru viitorul nostru, așa cum au făcut-o generațiile anterioare. Și, de asemenea, nu ar trebui să subestimăm binele pe care [Conferința pentru Viitorul Europei] îl poate avea – pentru oameni în mod individual și pentru societate în ansamblu. Ideea este că UE trebuie să fie ceea ce europenii doresc să fie.
Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene, 9 mai 2021, Strasbourg



Despre proiect


Moving EuropE Together (MEET) este un proiect ce își propune să se asigure că cetățenii UE participă la dezbaterea privind viitorul Uniunii Europene. Co-finanțat de către Parlamentul European și King Baudouin Foundation, implementat de o rețea de organizații ale societății civile din 8 state membre UE și coordonat de European Policy Centre, MEET se va desfășura în paralel cu Conferința privind Viitorul Europei, conectând oameni, idei și politici din întreaga Uniune.


Formatul evenimentului


Obiectivul evenimentului este de a colecta recomandările/sugestiile/propunerile cetățenilor cu privire la modul în care factorii de decizie – la nivel național și în special la nivelul UE – ar trebui să abordeze subiecte-cheie legate de viitorul Europei. În acest scop, evenimentul va ghida participanții printr-un proces deliberativ în care lucrul în grup și discuțiile plenare vor alterna.


Evenimentul se va axa pe subiectul larg al economiei verzi, urmărind să identifice probleme-cheie pe care decidenții europeni trebuie să le aibă în vedere legate de acest subiect.


La eveniment vor fi prezenți și deputați europeni, care vor contribui la discuțiile plenare cu sugestii.

Cei mai activi 5 participanți vor fi invitați să ia parte la evenimentul național de final al proiectului, ce va avea loc în luna iunie la București, iar 1 persoană va fi selectată să ia parte și la evenimentul de final de la Bruxelles, alături de reprezentanți ai cetățenilor din toate statele care implementează acest proiect.


Înscriere


Înscrierea este posibilă până la data de 15 ianuarie 2022.


În data de 18 februarie 2022 va fi organizat un al doilea eveniment similar, pe tema transformării digitale, iar participanții vor avea posibilitatea de a se înscrie pentru ambele evenimente. Citește apelul complet AICI


ÎNSCRIE-TE ACUM