23 June 2021

Workshop-ul „Tehnologia cu și pentru seniori”


Pe 23 iunie 2020, Diana Ioniță, Head of Digital, a facilitat discuția despre "Cum utilizăm rețelele sociale și serviciile de mesagerie, protejându-ne datele cu caracter personal", în cadrul workshop-ului „Tehnologia cu și pentru seniori”. Evenimentul a fost organizat de Centrul EUROPE DIRECT Bucureşti, în parteneriat cu Centrul pentru Seniori al Municipiului București, Centrul European al Consumatorilor Romania - ECC Romania, Digital Citizens Romania și GEYC și avut loc la Institutului European din România. 

La atelier au participat 20 de seniori pasionați de descifrarea tainelor tehnologiei actuale și a mijloacelor moderne de comunicare.

În deschiderea evenimentului au luat cuvântul doamna Alexandra Dobre, director general, Centrul pentru Seniori al Municipiului București și doamna Oana-Mihaela Mocanu, director general al Institutului European din România. Evenimentul a fost moderat de Loredana Licuța, coordonator, Centrul EUROPE DIRECT București, care a prezentat formatul atelierelor (World Cafe) și facilitatorii acestora.

Diana a discutat cu participanții despre setările de confidențialitate ale rețelei de socializare Facebook și aplicației de mesagerie Whatsapp, pe care seniorii le utilizează frecvent. Irina Chirițoiu, director al Centrului European al Consumatorilor România a facilitat discuția despre „Capcanele comerțului online”, iar Veronica Ștefan, președinte și cofondator al Digital Citizens România a facilitat discuția despre „Ce trebuie să știm despre serviciile online?”.