21 January 2021

GEYC a fost prezent la alegerile presedintelui AIESEC Romania, 2021-2022


AIESEC dezvoltă proiecte ce promovează și acționează conform Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă și, în concordanță cu acestea, informează tinerii despre necesitatea lor în întreaga lume, acesta fiind si unul dintre obiectivele proiectului EllE.

AIESEC in Romania a organizat pe 13 ianuarie 2021 alegeri pentru viitorul presedinte al organizatiei, 2021-2022. Din partea GEYC, Georgiana Moldoveanu a facut parte din external panel alaturi de Oana Craioveanu si Tudor Chira.

Evenimentul, organizat in Cartier Hub Drumul Taberei, a fost moderat de Alexandru Glod. O atmosfera profesionsta, dar non-formala cu tineri care stiu ce au de facut si fac ceva in directia in care isi doresc o schimbare. “The present isn’t always the best indicator for what is possible in the future” si membrii AIESEC dovedesc acest lucru.

Candidatul pentru viitorul mandat de presedinte a prezentat strategia pe care o propune : “Unshakable AIESEC”- Stable basis pentru a avea resursele financiare care sa mentina ciclul de viata al organizatiei, Unshakable Operations, pentru a revitalize felul in care se desfasoara operatiunile in AIESEC si Refreshed Membership, pentru a recruta membrii potriviti care vor sustine schimbarile organizationale din contextual actual. Dupa o structura clara, un minut desemnat intrebarii, doua minute alocate raspunsului, a urmat o ora de Q&A despre viitorul organizatiei si perspectivele candidatului in privinta directiei, strategiei si a provocarilor cu care AIESEC urmeaza sa se confrunte in contextual mondial actual.

In timpul pauzei, AIESEC-erii, respectand toate normele de distantare, au dansat, s-au energizat si au impartasit experiente. Se simte imediat cum ei formeaza un grup dnamic de tineri, revigorant, foarte bine pregatiti si rezilienti.


 In external panel, Georgiana a fost parte alaturi de Tudor Chira, gazda evenimentului reprezentand Cartier hub si de Oana Craioveanu co-fondatorul Impact Hub Bucuresti si presedinte al AIESEC in 1999. Fiecare am adresat o intrebare la care candidatul avea doua minute la dispozitie sa raspunda. Am apreciat felul in care Andreea Manole si-a structurat raspunsurile. Rolul panel-ului a fost de a adresa intrebari candidatului din mediul extern, non-AIESEC. Georgiana, din perspectiva educatiei a pus intrebari in directia impactului pe care il aduce AIESEC in societate, cum motiveaza tinerii sa fie parte din organizatie, cum adapteaza proiectele la situatia de acum, generatia Z si modul de lucru cu tinerii, problemele la care AIESEC in Romania contribuie in mod concret. Din partea Oanei Craioveanu si a lui Tudor Chira intrebarile au mers in directia antreprenoriatului, cum isi adapteaza AIESEC operatiunile in vremuri de pandemie, la schimbarile politice din spatial politic, care este motivatia de a fi presedinte AIESEC si cum vede organizarea evenimentelor in vremuri de pandemie.

 Actualul presedinte AIESEC Romania, Ruxandra Popescu, si viitorul lider Andreea Manole reprezinta o organizatie care sprijina leadership-ul in randul tinerilor. Georgiana, ca profesor si voluntar in organizatii non-guvernamentale vad in AIESEC rezultatul, tineri care isi dezvolta potentialul si unul cate unul pot genera schimbari vizibile in societate.