01 March 2020

#GEYC10 CHANGEMAKERS - Concurent #7 - DUMITRU Alina

GEYC sărbătorește 10 ani de activitate în martie 2020, ocazie cu care organizăm concursul „#GEYC10 Changemakers”, prin care vom recompensa 10 tineri care s-au remarcat de-a lungul timpului. Candidaturile persoanelor pre-selectate, prezentate în câte un articol, vor fi evaluate de un juriu independent format din 5 persoane și supuse și votului publicului în perioada 01.03.2020 - 12.03.2020. Acesta este organizat în cadrul proiectului KA2 Youth Workers 2.0, întrucât Comunitatea GEYC este prima comunitate digitală de tineri din România, iar scopul acestui proiect este de a promova utilizarea instrumentelor digitale în lucrul cu tinerii.









„La început am găsit în topicul proiectelor motivația principală. Însă, cu timpul, am descoperit aspecte care fac din proiectele de mobilitate o ocazie unică de a mă dezvolta accelerat într-un cadru care oferă libertate si flexibilitate, permițându-mi să experimentez cu propriile mele limite. In același timp, participând în mobilități Erasmus+, am găsit motivația din spatele a ceea ce fac acum și a intereselor cărora am ales să îmi dedic timpul actualmente.Vorbind din propria experiență, am dobândit atât skill-uri hard, precum graphic design, video editing, cât și skill-uri soft precum leadership skills, project management skills, comunicare interpersonală și interculturală, skill-uri care devin din ce în ce mai importante într-o lume care devine din ce în ce mai globală și conectată. European Fellowship on Project management cu siguranță! Unul din pașii finalizării cu succes a EFPM a însemnat implicarea în organizarea European Digital Youth Summit 2018. EDYS18 reprezintă pentru mine un punct de cotitură în dezvoltarea mea profesională. Făcând parte din echipa de organizare și având rolul de Communication Responsible mi-a arătat ce înseamnă să lucrezi la un nivel înalt de profesionalism pentru un eveniment care a ajuns dincolo de granițele României și chiar ale Europei.”







„Cred că fiecare persoană cu care intru în contact mă aude pentru cel puțin o data pronunțând cuvântul "Erasmus". Având în vedere în ce măsură proiectele sub egida Erasmus au ajuns să îmi modeleze traiectoria, nu las niciodata să treacă pe lângă mine oportunitatea de a da mai departe informații despre ce reprezintă aceste proiecte și inițiative.”







„Cred că schimbarea pe care vrem să o vedem în societate vine de la fiecare dintre noi. De aceea cred cu tărie că dacă la nivel personal fiecare face măcar un pas în fiecare zi pentru a contribui la a face din lumea în care trăim una mai bună pentru noi și pentru ceilalți, impactul va fi vizibil cu siguranță. Iar asta e valabil fie că vorbim despre incluziune socială, sustenabilitate, un nivel mai ridicat de responsabilitate socială, etc. Spiritul de inițiativă, alături de un scop care ne motivează și, nu în ultimul rând, perseverența reprezintă un mix ideal în procesul schimbării. Cu riscul de a suna clișeic pentru unii dintre noi, "fii schimbarea pe care vrei să o vezi in lume!" e un îndemn bun de urmat. În această lumină, proiectele Erasmus+ facilitează dobândirea unui set de skill-uri, cunoștințe, și inspirația necesară pentru a aduce schimbarea.”