01 March 2020

#GEYC10 CHANGEMAKERS - Concurent #3 - BRETEA Iulia

GEYC sărbătorește 10 ani de activitate în martie 2020, ocazie cu care organizăm concursul „#GEYC10 Changemakers”, prin care vom recompensa 10 tineri care s-au remarcat de-a lungul timpului. Candidaturile persoanelor pre-selectate, prezentate în câte un articol, vor fi evaluate de un juriu independent format din 5 persoane și supuse și votului publicului în perioada 01.03.2020 - 12.03.2020. Acesta este organizat în cadrul proiectului KA2 Youth Workers 2.0, întrucât Comunitatea GEYC este prima comunitate digitală de tineri din România, iar scopul acestui proiect este de a promova utilizarea instrumentelor digitale în lucrul cu tinerii.











„Principala mea motivație este legată de oameni, de a-i cunoaște si de a învăța de la ei și de a trăi noi experiențe, pentru a mă putea evalua permanent prin prisma lor. Profesional, mobilitățile mă ajută prin dezvoltarea laturii umane, întrucât viitoarea mea meserie va presupune interacțiune cu diferite categorii sociale. Am participat la mai multe youth exchange-uri și la un training. Prin a locui cu un mic grup intercultural și internațional mi-am dezvoltat competențele lingvistice generale și în engleză, franceză, spaniolă, am învățat care este rolul care mi se potrivește cel mai mult intr-o echipă, am învățat să devin mai empatică, să devin mai organizată pentru a planifica mobilități și călătorii.”







„De-a lungul timpului am încurajat cunoscuți, prieteni, să facă parte din această comunitate, simțind că întorc un favor care mi-a fost făcut și mie.
Acum descopăr că GEYC caută aproximativ o anumită tipologie umană pe care o identific uneori în cei de lângă mine, urmând să îii încurajez apoi preponderent pe aceștia în a accepta "provocarea" GEYC.”








„E nevoie ca resursa umană, cea mai importantă resursă de care dispune societatea, să realizeze că e nevoie să acționezi pentru a aduce o schimbare benefică, iar primul pas este chiar schimbarea spre un status proactiv.
Cred că această schimbare de mentalitate poate fi adusă prin apartenența la această comunitate.”