01 March 2020

#GEYC10 CHANGEMAKERS - Concurent #1 - BALAN Alexandru

GEYC sărbătorește 10 ani de activitate în martie 2020, ocazie cu care organizăm concursul „#GEYC10 Changemakers”, prin care vom recompensa 10 tineri care s-au remarcat de-a lungul timpului. Candidaturile persoanelor pre-selectate, prezentate în câte un articol, vor fi evaluate de un juriu independent format din 5 persoane și supuse și votului publicului în perioada 01.03.2020 - 12.03.2020. Acesta este organizat în cadrul proiectului KA2 Youth Workers 2.0, întrucât Comunitatea GEYC este prima comunitate digitală de tineri din România, iar scopul acestui proiect este de a promova utilizarea instrumentelor digitale în lucrul cu tinerii.











„Principala motivație în participarea în proiecte de mobilitate a fost dezvoltarea personală. Consider că am evoluat foarte mult datorită participării în astfel de proiecte, iar în prezent sunt în proces de înființare al unui ONG, considerându-mă suficient de experimentat pentru a scrie și implementa un schimb de tineri.
În cariera profesională aceste experiențe m-au ajutat pe partea de soft skills, fiind mai empatic și știind cum să reacționez în situații mai dificile. De asemenea, m-au ajutat să îmi creez legături cu oameni din diferite țări și diferite domenii.
Proiectele de mobilitate m-au ajutat să îmi dezvolt o serie de competențe. Fiind lider de grup, am dezvoltat capacitatea de leadership și de lucru în echipă, am participat la YE-uri pe teme de antreprenoriat și componente digitale și m-am implicat mult mai mult civic, în comunitatea din care fac parte.”







„Consider că diseminarea este o etapă esențială a unui proiect, iar personal, după fiecare proiect le împărtășesc prietenilor impresii și distribui pe rețele sociale materiale foto, video sau text despre proiect.”








„Din punctul meu de vedere, schimbarea necesară în comunitatea din care fac parte este educația. Educația civică, financiară, de mediu, alimentară și juridică. Ducem o mare lipsă la aceste capitole și trebuie să depunem mult efort pentru a realiza această schimbare.”