08 November 2016

Job shaddowing – Sustainable development, o nouă provocare, nouă abordare

Ioan: „Ajuns în Novi Sad, descopăr după o zi un oraș neașteptat de primitor, de o frumusețe aparte, viu zi și noapte, unde oamenii duc o viață fascinant de simplă”.

Avantajul pe care l-am avut în acest proiect a fost timpul pe care am putut să-l utilizăm vizitând organizații, întrebându-i despre activitățile lor zilnice și modalitățile de a primi finanțare fără a face parte din UE sau alte parteneriate strategice.




                                                     

Am început proiectul prin prezentarea organizației gazdă – dezvoltată de o echipă de ingineri de mediu, care identificând problemele locale au decis că trebuie să ia atitudine pentru a le rezolva prin reciclare, depozitarea deșeurilor în spațiile special amenajate, dezvoltare durabilă. 

Prima activitate - în mall la târgul de plante de toamnă, organizația a participat cu un stand de flori, iar pentru fiecare kilogram de hârtie primit s-a dat la schimb un număr de semințe pentru a favoriza, în același timp, plantarea și reciclarea – astfel am ajuns în ziarul local. În plus, am participat la o acțiune de plantat flori unde, împreună cu o echipă tânără și entuziastă, am reușit să terminăm activitatea în timp record, 90 de minute. 










Proiectul a fost o oportunitate pe mai multe planuri deoarece am putut să urmărim activitatea unor organizații care se ocupa de dezvoltarea durabilă, să înțelegem cum se auto-finanțeaza o țară care nu face parte din foarte multe parteneriate strategice internaționale și să fim cetățeni ai celui mai frumos oraș studențesc din Serbia. 

Pe curând, Novi Sad.