08 November 2016

Job shaddowing – Sustainable development, o nouă provocare, nouă abordare

Ioan: „Ajuns în Novi Sad, descopăr după o zi un oraș neașteptat de primitor, de o frumusețe aparte, viu zi și noapte, unde oamenii duc o viață fascinant de simplă”.

Avantajul pe care l-am avut în acest proiect a fost timpul pe care am putut să-l utilizăm vizitând organizații, întrebându-i despre activitățile lor zilnice și modalitățile de a primi finanțare fără a face parte din UE sau alte parteneriate strategice.
                                                     

Am început proiectul prin prezentarea organizației gazdă – dezvoltată de o echipă de ingineri de mediu, care identificând problemele locale au decis că trebuie să ia atitudine pentru a le rezolva prin reciclare, depozitarea deșeurilor în spațiile special amenajate, dezvoltare durabilă. 

Prima activitate - în mall la târgul de plante de toamnă, organizația a participat cu un stand de flori, iar pentru fiecare kilogram de hârtie primit s-a dat la schimb un număr de semințe pentru a favoriza, în același timp, plantarea și reciclarea – astfel am ajuns în ziarul local. În plus, am participat la o acțiune de plantat flori unde, împreună cu o echipă tânără și entuziastă, am reușit să terminăm activitatea în timp record, 90 de minute. 


Proiectul a fost o oportunitate pe mai multe planuri deoarece am putut să urmărim activitatea unor organizații care se ocupa de dezvoltarea durabilă, să înțelegem cum se auto-finanțeaza o țară care nu face parte din foarte multe parteneriate strategice internaționale și să fim cetățeni ai celui mai frumos oraș studențesc din Serbia. 

Pe curând, Novi Sad.

In March 2013 we celebrated GEYC13 Anniversary