09 August 2016

Digital Participation Camp sau locul unde se leagă cele mai frumoase prietenii.

Ana, Daiana și Cătălin tocmai s-au întors din proiectul "Digital Participation Camp: take the lead!" ce a avut loc în Munster, Germania și au dorit să împărtățească cu noi câteva impresii de acolo.



Tocmai ce ne-am întors din Germania, de la training course-ul organizat în Munster și simți cum cele 12 zile au trecut extrem de repede. Am învățat lucruri noi, am aprofundat altele, am contribuit la crearea a 6 proiecte de impact social cu ajutorul digital media, dar cel mai frumos lucru: am legat prietenii cu peste 90 de participanți din 25 de țări, o familie internațională- cum ne-a numit organizatoarea proiectului Carina Schmid. Nu am mai întâlnit atâtea naționalități diferite într-un singur loc. 

Am experimentat viața unui liceean german din plin: am locuit cu toții în UNESCO Schillergymnasium din orașul Munster și tot aici ne desfășuram și activitățiile zilnice. Energizer-ul de dimineață era nelipsit din program (păi cum altfel să te apuci de noi activități după o seară plină de bere germană!?) și în filmulețul de aici puteți vedea una dintre activități, ce a devenit apoi un fel de official song pentru DPC.

Spuneam că timpul s-a scurs foarte repede pentru că a fost plin de momente frumoase. A doua zi cum am ajuns acolo am avut parte de un Treasure Hunt. Ne-am împărțit în echipe și am pornit în căutarea de indicii. La fiecare nou indiciu găseam un altul care ne trimitea către un obiectiv turistic din Munster, astfel am descoperit orașul mai repede decât ne închipuiam. Vă spunem și vouă câteva: Rathaus, Palatul Regal, Piața Domului, Grădina Botanică etc. A treia zi a continuat cu lucrul pentru cele 6 proiecte și Seara Interculturală- plină de multă mâncare tradițională, muzică bună și oameni din toate colțurile lumii, rețeta perfectă pentru o seară de neuitat.



Următoarele zile au fost pline de activități de grup, workshop-uri și dezbateri pe teme precum social media, youth participation, project management, video editing etc.



Însă ce așteptam noi cu nerăbdare era ziua liberă, o mică pauză de la “muncă”. S-au organizat câteva grupuri care au ales să viziteze Dusseldorf, Amsterdam, Koln sau împrejurimile din Munster.
Proiectele noastre prindeau contur și astfel ziua Summit-ului era la o aruncătură de băț- ziua în care ne prezentam rezultatele muncii de 10 zile în DPC, în fața unui juriu și a peste 150 de persoane în sală. 


Lucrurile frumoase se termină repede și nu pot fi cuprinse într-un singur articol, dar sperăm că ne vom revedea cândva cu toții! Până atunci așteptăm #DPC17.

Articol scris de Ana, Daiana și Cătălin, membri ai Comunității GEYC. Daca dorești să te alături lor, ești doar la un click distanță pe geyc.ro/comunitate

Mai multe informații despre proiectul "Digital Participation Camp: take the lead!" se pot găsi aici.