22 December 2015

Peste 150 de tineri români concurează pentru titlul de Studentul Român al Anului în Străinătate

Liga Studenților Români din Străinătate (LSRS) anunță încheierea înscrierilor pentru Competiția Premiile LSRS pentru Excelență Academică în Străinătate în anul universitar 2014-2015. Ca în fiecare an, concursul din cadrul Galei Studenţilor Români din Străinătate aduce în prim planul societăţii româneşti o serie de tineri români cu rezultate academice şi extra-curiculare de excepţie.


Finalişti. În Concurs, la cele şapte categorii de anul acesta, s-au înscris peste 150 de studenți români din toate colțurile lumii. Concurenții provin de la unviersități de prestigiu internaţional, precum University College Berkeley, Yale University, University of Cambridge, Imperial College London, dar nu numai. Lista finaliștilor pentru categoriile Europa Universitar, Europa Post-Universitar, America de Nord, România, Erasmus şi Premiul Special în Arte, plus menţiuni speciale Alte Continente este disponibilă pe site-ul Galei Studenților Români din Străinătate.

Juriul competiției. Preselecţia celor 150 de studenţi, masteranzi şi doctoranzi înscrişi în Concurs a fost realizată într-o primă etapă de laureaţii ediţiilor precedente, care au decis finaliștii fiecărei categorii. Selecţia finală va fi realizată de către Marele Juriu, care anul acesta este alcătuit din: Academician Prof. Dr. Ionel Valentin Vlad, Academician Prof. Dr. Solomon Marcus, Academician Prof. Dr. Cristian Hera, Prof. H.C. Dr. Ing. Cicerone Rotaru, Horaţiu Malaele şi Dr. Călin Ciofu.

Câștigători. Cei mai buni studenţi români înscrişi în competiţie vor fi anunțați în cadrul Galei Studenților Români din Străinătate. La început de 2016, evenimentul va reuni peste 800 de participanţi la Palatul Parlamentului, Sala C.A. Rosetti, studenți și tineri profesioniști, personalităţi din mediul academic și sectorul public, din mediul de afaceri şi cel neguvernamental. Totodată, la eveniment vor urca pe scenă tineri artiști români de renume internațional, alături de care invitații și membrii Ligii vor sărbători 7 ani de activitate a LSRS.

Gala LSRS 2016. La început de 2016 LSRS va anunţa o nouă serie de proiecte şi noi beneficii dedicate comunităţii studenţilor români din afara graniţelor ţării. Astfel, vă invităm să premiem împreună excelența academică în cadrul Galei Studenților Români din Străinătate, în data de 7 ianuarie 2016 la Palatul Parlamentului. Rezervarea unui loc în sală este gratuită și se face completând formularul disponibil aici. Accesul la eveniment se face exclusiv pe baza listelor de înscrieri.

Pentru mai multe informaţii despre evenimentul începutului de an în societatea civilă din România puteţi accesa pagina de Facebook a LSRS sau website-ul Galei LSRS. GEYC sprijină acest demers de recunoaștere a performanțelor tinerilor români în calitate de partener oficial al evenimentului.