17 September 2015

Să fim antreprenori - povestea bulgărească

Capacitatea de a ne pune ideile în aplicare, de a pune bazele unor afaceri este însăși definiția antreprenoriatului. Luna trecută, 3 tineri din Comunitatea GEYC au avut ocazia de a explora acest domeniu, de a căpăta inspirație și noi contacte în călătoria lor spre lumea antreprenoriatului. 
Într-un cuvânt, vă spunem mai multe despre programul de formare europeană ”Social Entrepreneurship - New Opportunity” desfășurat în cadrul Erasmus+.


Pe 20 august 2015 am pornit spre Stara Zagora, Bulgaria pentru a lua parte la trainingul "SOCIAL ENTREPRENEURSHIP – NEW OPPORTUNITY”.

Programul cursului de formare .. în multe, multe culori
Cele 9 ore de călătorie cu trenul au ajutat la formarea unei echipe a României în adevăratul sens al cuvântului, aşa că se poate spune că primul plus al acestui proiect a fost cunoaşterea celorlalte participante şi formarea de noi prietenii. 

După o călătorie lungă ... am ajuns!
La proiect au participat persoane din Bulgaria, România, Turcia, Macedonia, Croaţia, Cipru, Polonia, Cehia, Italia. Proiectul a fost foarte bine organizat, aşa că s-au putut realiza atât activităţile privitoare la antreprenoriatul social (prezentări/proiecte), cât şi activităţi de recreere, jocuri, cunoaştere, etc. Serile interculturale nu puteau să lipsească, în care fiecare ţară prezintă câte ceva din cultură şi gastronomia sa.

După câteva zile, am legat noi prietenii!
Încurajez pe toată lumea să încerce o astfel de experienţă, cele câteva zile de proiect sunt preţioase, atât datorită informaţiilor oferite pe parcursul cursurilor, cât şi mai ales datorită persoanelor întâlnite şi opiniilor împărtăşite.

Proiectele Erasmus+ sunt o ocazie excelentă de a cunoaște noi locuri, noi culturi

Abia aşteptăm să participăm la un nou proiect! 
Mulţumim GEYC!

Acest proiect este coordonat de către centrul de mobilități al GEYC. Vrei să fii la curent cu oportunitățile noastre și poate chiar să iei parte la următorul proiect? Înscrie-te în Comunitatea GEYC. E gratuit, durează doar 2 minute și ai parte de numeroase oportunități exclusiv pentru membri.