06 February 2014

Comunicat de presă: Volunteers Fest

În calitate de partener al proiectului, GEYC vă invită să luați parte la:

Cel mai mare cros dedicat voluntarilor și peste 25 de activități educative 
la cea de-a doua ediție Volunteers Fest
Volunteers Fest oferă tuturor voluntarilor acces gratuit la activități creative, aplicative, educative, sportive, precum și culturale. Evenimentul se desfășoară în perioada 22 martie – 6 aprilie

Volunteers Fest, singurul festival din România dedicat voluntarilor, își redeschide porțile în perioada 22 martie – 6 aprilie. Evenimentul își propune să stimuleze dezvoltarea pe mai multe segmente a voluntarilor, facilitându-le accesul gratuit la diverse activități și, în aceeași măsură, să promoveze și să susțină voluntariatul în rândul tinerilor.


Imagini de la ediția precedentă a Volunteers Fest
Pe 22 martie dăm startul celei de-a doua ediții a Volunteers Fest cu un maraton de filme de animație. Voluntarii pasionați de cinematografie sunt așteptați să vizionăm împreună cele mai apreciate filme din cadrul Festivalului Internațional de Film de Animație Anim`est.

O creativitate aplicată
Space painting și arta circului, reciclare creativă, ateliere de instrumentație muzicală și dansuri sunt doar câteva dintre workshopurile pregătite în perioada 24 – 28 martie pentru Zilele Creative. Participanții sunt invitați să-și descopere talentul ascuns sau pur și simplu să se bucure alături de ceilalți voluntari de prezența unor oameni cu experiență, talentați și încântați să ofere o mică parte din cunoștințele pe care le au în domeniu. Scopul workshopurilor este dezvoltarea creativităţii, precum şi descoperirea de noi pasiuni.

Activitățile creative sunt urmate de Zilele Aplicative. În weekendul 29 – 30 martie,voluntarii amatori de aventuri sunt invitați să-și testeze cultura generală, perspicacitatea și inițiativa într-un Treasure, în București. Echipe formate din 3-5 persoane vor avea de îndeplinit diverse misiuni cu multe surprize neașteptate.


Educație sportivă
Zilele Educative, desfășurate în perioada 31 martie – 4 aprilie, sunt dedicate dezvoltării personale şi profesionale, oferindu-le voluntarilor opţiunea de a participa la zile tematice, care cuprind domenii precum: Business, Ştiinţă, Organizare de evenimente sau Psihologie.

Pe 6 aprilie, la final de festival, toţi participanţii sunt aşteptaţi la ”Petrecerea voluntarilor” în Anton Pub, unde îi așteaptă reprize de karaoke și multe alte surprize.

Pentru mai multe informaţii despre Volunteers Fest, vă rugăm accesaţi site-ul www.volunteersfest.ro şi pagina de Facebook.
Imagini de la ediția precedentă a Volunteers Fest

Volunteers Fest este un proiect inițiat de Brigada de Voluntari.

Sponsor: Piraeus Bank
Parteneri: Momobi, MPG, Nikon, Festivalul Internațional de Film de Animație Anim’est, Vertical Spirit, Casa Brătianu, Anton Pub, Open Pub
Parteneri media: GEYC, Zile și nopți, Student din Provincie, orasulm.euamdoar18ani.rostudentie.rocsrmedia.ro, România Pozitivă, Cooperativa Urbană, Blogunteer, Koolhunter
Parteneri educaţionali: Asociația EST, AIESEC Bucuresti, ASCIG, 4animals.ro, Liga Studenților Electroniști, Centrul de Creație Tehnică pentru Tineret, Policy Center for Roma and Minorities, Asociația Paspartu, Centrul pentru Studii Complexe

***
Despre Volunteers Fest
Volunteers Fest este un proiect dedicat tuturor voluntarilor, indiferent de domeniul în care activează. În acest an, festivalul se află la cea de-a doua ediție, iar perioada de desfășurare este 22 Martie - 6 Aprilie 2014. Publicul țintă îl reprezintă voluntarii, liceenii și studenții interesați de evoluția lor profesională, cât și a societății de astăzi. Proiectul își propune să stimuleze dezvoltarea pe mai multe segmente a voluntarilor, facilitându-le accesul gratuit la diferite activități și, în aceeași măsură, să promoveze și să susțină voluntariatul în rândul tinerilor.

***
Despre Brigada de Voluntari
Brigada de Voluntari este o organizaţie non-profit care oferă suport organizatorilor de evenimente şi realizeaza propriile evenimente pentru voluntari. Din 2008, Brigada de Voluntari lucrează alături de organizatori din divertisment, domeniul cultural, sportiv sau cu impact social.

Asociația are la activ participarea la peste 300 de evenimente, atât outdoor, cât și indoor, în țară (București, Cluj Napoca, Iași) și în străinătate (Ungaria, Serbia, Bulgaria). Venim în suportul organizatorilor cu echipe specializate pe diferite segmente și cu o bază de date de aproximativ 1.000 de membri activi.Mai multe informații despre activitatea noastra sunt disponibile pe site-ul www.brigadadevoluntari.ro sau pe pagina de Facebook.