10 December 2013

Campania SMYLE: Seminar „@cces direct pe piața muncii” la Târgovişte

La Colegiul Economic „Ion Ghica” din Târgovişte a avut loc seminarul  „@cces direct pe piața muncii” unde tinerii au discutat despre o serie de competenţe dobândite cu ajutorul calculatorului, ce le vor oferi mai multe oportunităţi în carieră.
 
Colegiul Economic „Ion Ghica”, Târgoviște
prof. coordonator Suzana Camelia ILIE
În data de 30 octombrie 2013 a avut loc la Colegiul Economic „Ion Ghica” din Târgoviște seminarul „@cces direct pe piața muncii”, coordonat de doamna profesor Suzana Camelia Ilie, eveniment organizat sub umbrela campaniei SMYLE, pentru conștientizarea importanței compentețelor digitale pentru o integrare reușită pe piața muncii a tinerilor.
La eveniment au participat 30 de elevi de clasa a XII-a, două cadre didactice și doi părinți, care au discutat vreme de două ore pe marginea temei, în încercarea de a sublinia modalitățile prin care tinerii își pot dezvolta, prin intermediul calculatorului, o serie de competențe care să le asigure oportunități pentru cariere reușite, cum ar fi: competențele sociale, competențe de comunicare în limba maternă și într-o limbă străină, competența de a învăța să înveți. De asemenea, cei prezenți au beneficiat de proiecții ale unor video relevante pe această temă și au realizat materiale de promovare a competențelor digitale, care să fie folosite în cadrul campaniei cu același nume din școala noastră.
Concluziile seminarului au fost îmbucurătoare, toți cei prezenți fiind de acord că ideea de „succes în carieră” astăzi nu mai are sens în lipsa competențelor digitale, fapt care reclamă o atenție deosebită din partea tuturor actorilor implicați în viața școlii, pentru ca toți elevii să beneficieze de oportunități egale pentru achiziția acestor competențe. 
Elevii participanți, în mare parte provenind din mediul rural și din familii cu reale dificulțăți financiare, au fost motivați să împărtășească experiența lor părinților, în încercarea de a-i sensibiliza și a obține din partea lor suportul financiar pentru achiziționarea unui calculator, fapt care le-ar crește, în viitor, șansele la un loc de muncă bine plătit și cu oportunități mai mare de a-și clădi o carieră, reducând semnificativ riscul șomajului și, implicit, al alienării sociale. Cei doi părinți prezenți au realizat importanța participării, alături de școală, la evenimente care să le asigure copiilor înțelegerea propriilor nevoi și a modalităților prin care își pot acoperi acele nevoi.

Pentru mai multe poze, accesaţi pagina de facebook GEYC şi pagina de facebook a liceului.