20 December 2013

SMYLE: Conferința Națională de încheiere a proiectului

GEYC a organizat Conferința Națională SMYLE la București pe 17 decembrie 2013 în cadrul proiectului european ”SMYLE - Social Media & Youth - Learning for Employment” finanțat prin programul „Tineret în acțiune”. Evenimentul și-a propus creșterea gradului de conștientizare al tuturor factorilor implicați cu privire la importanța competențelor digitale pentru angajabilitatea tinerilor. 


Când?... Pe data de 17 decembrie 2013
Unde?... Sala Nadia Comăneci, Sediul Ministerului Tineretului şi Sportului

Angajabilitatea tinerilor este o temă actuală la nivel local, național cât și european. Scopul proiectului este creșterea angajabilității tinerilor în contextul utilizării noilor tehnologii media (social media și multimedia). 

Proiectul S.M.Y.L.E. - Social Media & Youth - Learning for Employment include un schimb de tineri (1.1) organizat de Asociația GEYC în București, România precum şi Campania SMYLE, o campanie de conştientizare a importanţei noilor tehnologii în găsirea şi menţinerea unui loc de muncă în rândul tinerilor.

Conferinţa și-a propus prezentarea tendinţelor actuale în ceea ce priveşte creşterea angajabilităţii tinerilor, importanţa competenţelor digitale şi bune practici în domeniu.

Agenda conferinţei:

09:00-10:00 Înregistrarea participanților și networking

10:00-11:45 Angajabilitate și social media: idei, tendințe
Moderator: Gabriel BREZOIU, General Manager, GEYC - Invitați:

- Cristian COSMIN, Secretar de stat, Ministerul Tineretului și Sportului;
- Dana STĂNCULESCU, Consilier, Primăria Municipiului București;
- Diana FĂLAN, HR Communication & Employer Branding, BRD - Groupe Société Générale – „Necesarul de competențe digitale”;
- Dr. Luminița TASICA, Profesor cercetător științific, Institutul de Științe ale Educației – „Influența competențelor digitale asupra angajabilității absolvenților – cercetări, concluzii, recomandări”;
- Eliza CHIRILĂ, Delegat de tineret al României la ONU – „Angajabilitatea tinerilor - Agenda de Dezvoltare Post 2015”;
- Andreea Roxana CONSTANTIN, manager proiect SMYLE;

11:45-12:15 Pauză de cafea și networking

12:15-14:00 Bune practici în creșterea angajabilității tinerilor prin utilizarea mijloacelor social media
Moderator: Gabriel BREZOIU, General Manager, GEYC - Invitați:

- Prof. dr. Solomon MARCUS, membru titular al Academiei Române;
- Andreea Roxana CONSTANTIN, manager proiect SMYLE;
- Mihaela CHIRIBĂU-ALBU, profesor, Colegiul National „Ferdinand I", Bacău;
- Maria DINICĂ, profesor, Școala Superioară Comercială „Nicolae Kretzulescu”, București;
- Corina CIOBANU, profesor, Școala Gimnazială „Vladimir Streinu”, Teiu, Argeș;

14:00-15:00 Pauză de masă și networking




Prima sesiune a evenimentului a oferit un spațiu de dezbatere între tinerii și reprezentații instituțiilor publice, mediului privat și mediului nonguvernamental prezenți la conferință. S-au pus în discuție aspecte fundamentale precum antreprenoriatul ca soluție la problema ocupării, problemele ridicate de folosirea incorectă a internetului și în special a rețelelor sociale, precum și problematica proceselor de recrutare și cum ar putea tinerii să fie mai bine pregătiți pentru acestea. GEYC a premiat în mod oficial partenerii proiectului reprezentați la eveniment: Ministerul Tineretului și Sportului și Primăria Municipiului București prin acordarea unor diplome de merit.

Cea de-a doua sesiune a fost deschisă de domnul Academician Solomon Marcus. Domnia sa a subliniat că „Internetul este și infern și paradis” și că ține de noi și de sistemul educațional în general ce parte reușim să punem în valoare. De asemenea s-a atras atenția asupra faptului că schimbările digitale care au loc nu trebuie privite segmentat, ci ca pe un tot unitar, ca pe o schimbare fundamentală a modului nostru de viață. În această direcție au urmat și prezentarea activităților proiectului SMYLE, a rezultatelor acestuia, precum și a trei evenimente din Campania SMYLE derulate de partenerii locali. 

Finalul evenimentului a constat în premierea coordonatorilor locali de evenimente, ai voluntarilor GEYC, precum și într-un moment special: un mini recital de colinde susținut de elevii Școlii Superioare Comerciale „Nicolae Kretzulescu” din București.

Reacțiile de la eveniment se pot urmări pe Facebook și Twitter cu hashtagul: #SMYLEConf, precum și pe pagina oficială a evenimentului de pe Facebook.




Mulțumim în mod special Ministerului Tineretului și Sportului pentru găzduirea evenimentului.