28 July 2016

Încercarea moarte n-are: cum să iei parte la un TC Salto-Youth?

Mădălina, membră a comunității GEYC tocmai s-a întors dintr-un curs de formare (training course - TC) în Irlanda de Nord. Hai să vedem cum a fost experiența ei!


Cum să fii reprezentant GEYC într-un training postat pe Salto-Youth? 
Fiind un membru activ pe comunitatea GEYC mă loveam din când în când de unele comentarii descurajante legate de trainingurile postate pe Salto-Youth la care se căutau reprezentanți din partea GEYC și la care (cică) nu erau șanse foarte mari de izbândă. Nimic mai puțin adevărat, mi-am spus, și am încercat să probez pe pielea mea dacă acest lucru este adevărat. Și iată că norocul mi-a surâs și am primit mult dorita scrisoare de acceptare pentru cursul Erasmus+ “Economic and Social Re-Integration; Pathway to Equality for All”, în Belfast. 


În perioada 17-21 iulie, am învățat prin metode non-formale multe lucruri despre echipă, antreprenoriat social, viziunea Europa 2020, grupuri vulnerabile sau Xenofobie. Belfastul, un oraș superb, plin de istorie și mister, a fost „îmbunătățit” de atmosfera multiculturală oferită de grupul mic, dar dinamic. Chiar dacau fost doar 5 zile și un volum foarte mare de conținuturi, un lucru este cert: dacă îți dorești o experiență într-un training course de pe Salto-Youth, singurul lucru pe care trebuie să îl faci este să fii motivat și să aplici. Totul este posibil!