11 December 2013

Din suflet pentru România - prezentarea campaniei

De ziua naţională a României, GEYC a organizat campania „Din suflet pentru România!” destinată copiilor şi tinerilor instituţionalizaţi din Bucureşti. Evenimentul a fost realizat în colaborare cu Ministerul Tineretului şi Sportului prin Casa de Cultură a Studenţilor din Bucureşti


Autor: Liviu Dumitru
Viitorul României depinde de efortul nostru de a creea un mediu propice evoluţiei şi dezvoltării tinerilor din ziua de azi, în care să se simtă cetăţeni respectaţi şi importanţi pentru societatea în care trăiesc, cu atât mai mult cât timp unii dintre ei fac parte din grupuri defavorizate. Incluziunea tinerilor instituţionalizaţi reprezintă o temă de interes, larg dezbătută în politicile de incluziune socială la nivelul Uniunii Europene şi în România. Acesta a fost unul din motivele care ne-au determinat să organizăm acest eveniment în ziua naţională a românilor pentru copii şi tinerii instituţionalizaţi...ei trebuie să conştientizeze faptul că sunt importanţi pentru noi, pentru societatea românească şi că este dreptul lor să afle mai multe despre cultura românească” (Andreea CORNEA, inițiator și coordonator eveniment). 

Scopul acestei campanii a fost combaterea excluziunii sociale a tinerilor aflaţi în centrele de plasament şi amplificarea sentimentului de apartenenţă la societatea românească. 

Obiectivele campaniei au fost: 
1. Creşterea gradului de conştientizare a apartenenţei în societatea românească; 
2. Dezvoltarea cunoştinţelor despre societatea românească, tradiţii şi obiceiuri; 
3. Dezvoltarea capacităţii de comunicare interpersonală şi eliminarea barierelor psihologice; 

Am avut success şi am reuşit să le aducem zâmbetul pe buze. Am celebrat această zi specială pentru noi, 1 decembrie 2013, cu voie bună, informaţii despre cultura naţională, costume naţionale, muzică populară, reprezentaţii de dans tradiţional ale Ansamblului Folcloric „Doina”, jocuri interactive şi, bineînţeles, cu bucate tradiţionale. 
Autor: Liviu Dumitru

A fost o zi în care ne-am simţit mai buni, mândri că suntem români şi cel mai important lucru...am simţit că suntem o familie numeroasă şi frumoasă. 

La mulţi ani, România!