11 December 2013

Campania SMYLE: Seminar „Competențe digitale - start în carieră” la Piteşti

La Liceului Tehnologic „Constantin Brâncuși” din Pitești s-a desfăşurat seminarul  „Competențe digitale - start în carieră”. Evenimentul şi-a propus să încurajeze elevii să dobândească competenţe digitale pe parcursul anilor de liceu pentru a avea o uşoară integrare socio-profesională.

Liceul Tehnologic „Constantin Brâncuși”, Pitești
prof. coordonator Ruxandra Ioana Ciucă
În ziua de 27.11.2013, în cadrul Liceului Tehnologic „Constantin Brâncuși” din Pitești, a avut loc seminarul SMYLE „Competențe digitale - start în carieră”, sub coordonarea doamnei profesor Ruxandra Ioana Ciucă. Au participat un numar de 35 de persoane din care 27 elevi cu vârste între 16-19 ani și 8 cadre didactice. Seminarul a constat în discuții pe baza unor materiale (studii de caz, aspecte ale șomajului, beneficiile stăpânirii de competențe digitale, etc.), care au fost realizate de către elevi și cadre didactice. Scopul seminarului a presupus formarea la elevi a unei atitudini pozitive asupra necesității formării de competențe digitale pe parcursul studiilor liceale, rampă de lansare în integrarea socio-profesională. 
Elevii, ca parte integrantă a comunității, au transmis mai departe, în grupuri sociale informațiile acumulate în cadrul seminarului. De asemena, au fost îndrumați, să acceseze site-urile diverșilor angajatori la nivel local pentru a studia criteriile de angajare.

Pentru mai multe poze, accesaţi pagina de facebook GEYC.