11 April 2022

Together we can do better!



Experienta in proiectul “We can do better” a fost pentru toata echipa una specială și memorabilă. Tema proiectului a fost despre obiceiurile alimentare, sterotipuri cu privire la veganism si vegetarianism si cum ne putem imbunatati calitatea vietii.

Pe parcursul celor 10 zile, fiecare dintre noi a incercat sa schimbe ceva la el, poate sa bea mai multa apa, sa fumeze mai putin sau chiar sa zica pas la o portie de paste. Deși, în primele două zile, oamenii au avut tendința de a fi mai timizi și de a se implica mai mult cu conaționalii, până la jumătatea proiectului, participanții au început să se apropie de participanții internaționali și au început să se lege prietenii. Daca in prima zi, retinerea numelor parea a fi un obiectiv greu de atins, in scurt timp, datorita jocurilor si altor activitati comune, acestea incepau sa se imprime nu doar in memorie, ci si in inima fiecarui participant. Am avut chiar și un energizer în cadrul căruia participanții au fost provocați să schimbe pagina lor de social media în mai puțin de 2 minute. Acest exercițiu amuzant ne-a ajutat să ne conectăm și virtual, facandu-ne să comunicăm si mai mult. Activitatile au avut in prim-plan tema proiectului, fiind foarte creative si diverse. Pentru fiecare activitate am fost impartiti in grupe, acest lucru a fost un plus pentru ca trebuia sa comunicam cu ceilalti din alte tari, intr-o alta limba, să cooperăm și sa gandim strategii comune pentru a reusi sa ducem fiecare activitate pana la capat intr-o nota frumoasa. Ce a fost diferit a fost faptul ca ne-am pus creativitatea la incercare si fiecare activitate ne forta sa ne inovam si sa fim spontani. Am jucat teatru, am dansat, am compus cantece, am creat meniuri, am dezbatut si am impartit idei, ne-am apropiat unii de altii si ne-am facut prieteni de peste tot. 

Participarea in acest tip de proiect este molipsitoare. Primul pas poate fi mai provocator, dar dupa ce traiesti experienta pe propria piele, stii cu siguranta ca vor mai urma multe altele, iar oamenii pe care i-ai intalnit vor ramane mereu in sufletul fiecaruia, indiferent de punctul geografic in care s-ar afla, urmarindu-le activitatea din stories si postarile de pe Instagram, sperand ca intr-o buna zi o sa-I intalnesti intamplator intr-un alt proiect Erasmus sau in alt colt al lumii.