22 December 2020

Ia parte la UPtown Ecothon!

UPtown Ecothon este un hackathon organizat de liceeni, membrii ai echipei de robotică Robo-Sapiens și a echipei The Change Hub, din cadrul Colegiului Național "Spiru Haret" București. Acesta are ca scop explorarea unor soluții pentru rezolvarea problemelor existente și îmbunătățirea infrastructurii actuale a Bucureștiului. Ne propunem să realizăm asta cu ajutorul tehnologiilor precum artificial intelligence, robot process automation, etc. Temele pe care dorim să le abordăm sunt city planning și environmental awreness. 

Proiectul se adresează elevilor de liceu, studenților, dar și profesioniștilor din organizații (persoane cu vârsta cuprinsă între 16 - 26 ani). UPtown Ecothon va avea loc online de pe 26 până pe 28 februarie, 2021.

În România, poluarea reprezintă o amenințare majoră pentru populație, producând peste 20.000 de victime anual. Comparativ cu alte orașe, Bucureștiul este foarte poluat, din cauza mai multor factori, precum șantiere mult întârziate ce generează praf de ciment, mașini parcate pe spațiul verde din jurul blocurilor pe care astfel îl distrug sau pământ lipsit de verdeață ce generează și mai mult praf.

Solușii eco-friendly:
  1. Reciclarea diverselor produse ale industriilor, cum ar fi: ambalaje, sticlă, metal, electrocasnice, baterii, anvelope, mase plastice, ulei uzat și nu numai.
  2. Eliminarea locurilor unde se depozitează gunoaiele
  3. Stimularea transportului public (monitorizarea și prioritizarea transportului în comun în trafic, monitorizarea fluxului de vehicule/oameni cred în vederea optimizării circulației)
  4. Curatarea frecventa a prafului de pe strazi
  5. Reducerea poluării aerului (măsurarea calitatatii aerului, luarea unor masuri legate de modul de viata comun: ex. schimbarea mijlocului de transport)