27 November 2020

#GenerationEU - Forumul democrației europene, încheierea ediției a VI-a, 2020

 

#GenerationEU: Promotori ai democrației europene, ajuns la ediția numărul 6, a continuat tradiția de a aduce împreună 20 de tineri, care doresc să se implice în promovarea valorilor europene în comunitățile locale. Promovarea în comunitățile locale a beneficiilor apartenenței la UE a reprezentat tema ediției din 2020, în jurul căreia participanții au fost invitați să propună un concept și să desfășoare acțiuni de comunicare.
Forumul Democrației Europene este organizat în contextul încheierii celei de-a VI-a ediții a proiectului "Promotori ai democraţiei europene" inițiat de Biroul Parlamentului European în România în parteneriat cu Asociaţia Pro Democraţia (APD), Group of the European Youth for Change (GEYC) și Institutul European din România (IER).



27 noiembrie, începând cu  ora 10:30, a avut loc conferința online „Forumul democrației europene - Viitorul tinerilor în Uniunea Europeană”, un dialog cu deputați români în Parlamentul European - Iuliu WINKLER - Winkler Gyula (PPE), Victor Negrescu (S&D), Ramona Strugariu (RE), Eugen Tomac (PPE), dar și cu tinerii  implicați în proiectul #GenerationEU: Promotori ai democrației europene.

Înregistrarea este disponibilă pe pagina evenimentului.




România are nevoie de mai mult conținut relevant promovat de tineri multiplicatori pe tema democrației europene și acest proiect de tradiție devine un reper în formarea tinerilor ca lideri de opinie pe teme de importanță europeană.