06 September 2018

#PlayEurope lucrează la Ghidul Antreprenorului Social

În ultimele decenii, Europa a fost marcată de o reducere a participării la viața socială, cu precădere în rândul tinerilor. O participare scăzută și lipsa activismului social vor duce la plafonarea unei întregi generații care nu va fi capabilă să-și cunoască drepturile și să ceară ca acestea să le fie respectate.

Rata șomajului, o modalitate importantă de a măsura starea economică a unei țări sau a unei regiuni, este în continuare la un nivel înalt în țările de Uniunea Europeană, chiar dacă descrește, comparativ cu valoarea maximă din 2013. Pentru a contracara această tendință, Uniunea Europeană sprijină inițiativele antreprenoriale atât timp cât au un impact social și generează profit atât pentru antreprenori, cât și pentru întreaga comunitate.

#PlayEurope- Jocuri Educative pentru Cetățenie Activă, este un proiect European dezvoltat în cadrul programului Erasmus+ care promovează cetățenia activă. #PlayEurope folosește antreprenoriatul social și firma de tip cooperativă pentru a oferi o cale concretă pentru a stimula interesul tinerilor legat de problemele sociale și pentru a contracara șomajul. De fapt, proiectul oferă o serie de unelte pentru a sprijinii tinerii în a-și dezvolta competențele și pentru a conduce o afacere socială, devenind, de asemenea, cetățeni mai buni.

Partenerii #PlayEurope au experize diferite și vin din toată Europa: VITECO (Italia), Varna University of Management (Bulgaria), Marketing Gate (Macedonia), Eurosuccess Consulting (Cipru), Universidad Católica de Murcia (Spania), Action Synergy (Grecia), Group of the European Youth for Change (România), PEIPSI (Estonia), și K-Veloce (Spania). În ciuda contextelor sociale și economice diferite, efortul lor comun se axează pe găsirea unei soluții comune de care tinerii pot profita. 



Pentru a ajuta tinerii să înceapă călătoria spre Antreprenoriat Social, intenția inițială a fost să le fie stimulată motivația. Din acest motiv, primul rezultat al proiectului a fost Manualul Poveștilor de Succes în Antreprenoriat Social care prezintă zece aventuri de business din Europa, cu tineri antreprenori ca protagoniști, evidențiindu-le punctele tari și slabiciunile, fricile și experiențele. Provocări puternice s-au transformat în companii sociale ca instrument de inspirație pentru oamenii tineri care vor să-și pornească propria afacere, ajutând oamenii cu dezavantaje și implicând comunitățile.

În acest moment dezvoltăm Ghidul Pas-cu-Pas Devino Antreprenor Social în 7 zile care va fi disponibil și pe site-ul proiectului și va conține atât o parte teoretică cât și Jocuri Educative pentru a învăța elementele de soft și hard skills de bază, importante în dezvoltarea unei afaceri sociale. 

Abordarea bazată pe jocuri educative vrea să fie punctul de plecare pentru face tinerii să conștientizeze cât de importantă este participarea în comunitate prin soluții interactive și conducerea unei afaceri cu valori etice.

Pentru a afla mai multe despre proiect vizitați site-ul https://www.playeurope-project.eu/