02 May 2018

Numărătoarea inversă până la festivalul tehnologiei a început. NASA, FUJITSU și PAL ROBOTICS vin la Bucharest Technology Week.

Între 14-20 mai, peste 20.000 de pasionați ai tehnologiei, oameni de business, profesioniști care se instruiesc continuu, companii sau doar curioși de inovații vor avea o săptămână plină cu evenimente, produse și soluții tech.

Un lineup impresionant de keynote speakers îi așteaptă pe cei 1.400 de participanți la Business Summits, cu idei și discuții care le pot influența decisiv cariera. 

Capetele de afiș deja confirmate sunt:

NASA - Dr. Omar Hatamleh, director executiv Space Studies Program, International Space University. Hatamleh se ocupă de identificarea unor noi domenii de cercetare științifică care pot fi integrate în Centrul NASA.

Fujitsu - Ángela Montánchez, Innovation & Digital Transformation Leader. Cu o vastă experiență în tehnologiile emergente, precum IoT și Inteligență Artificială, trend spotter pentru inovații disruptive, Ángela Montánchez a adus capacitatea de inovare a celebrei companii Fujitsu mai aproape de noile provocări.

PAL Robotics - Francesco Ferro, CEO & co-founder PAL Robotics, una dintre companile de top din întreaga lume, de service pentru roboți umanoizi de ultimă generație. 

Acestora li se adaugă alți 43 de tech influenceri, pe care puteți să-i întâlniți în cele 5 Business Summits: Innovation, HR Masters, Fintech, Java si .Net.

Până în 3 mai, prețurile biletelor sunt în pragul Regular Adopters, însemnând o reducere de 50 Euro față de prețul final.

Fun Tech Festival – Piața Universității

Peste 100 de companii vin să prezinte cele mai noi tehnologii prezente și în România din industrii precum mașini electrice și hibrid, tehnologii de smart city și smart home, gadgeturi și deviceuri, imprimante 3D, soluții e-health și mobile apps. 

Printre marile companii care au confirmat deja prezența în Tech Expo se regăsesc: Samsung, Microsoft, Renault, Philips Lighting precum și compania românească Electromagnetica.

Dacă Business Summiturile sunt însoțite de o expoziție indoor, din incinta Athénée Palace Hilton, dedicată profesioniștilor, marea distracție va fi în expoziția de pe platoul cu statui din Piața Universității, din weekendul 18-20 mai, la care accesul publicului este gratuit pe baza înregistrării online pe www.techweek.ro. 

În cadrul evenimentului puteți vizita standuri care găzduiesc ultimele noutăți în funcție de tehnologie De la case inteligente la scutere electrice, toate își găsesc locul în prezentările firmelor ca Fibaro, Engie, Salus Control, Allocacoc, etc.  

Un exemplu de invovație în materie de casă inteligentă îl reprezintă Ecosistemul FIBARO ce se integrează perfect cu asistenții vocali Amazon Alexa, Apple Siri și Google Assistant, reprezintă o soluție completă de control și automatizare a locuinței. Diversitatea și flexibilitatea soluțiilor FIBARO permit folosirea controlului vocal nu doar în vederea activării de comenzi simple precum aprinderea luminilor sau reglarea temperaturii dorite, ci și pentru extinderea către scenarii complexe ce implică folosirea mai multor dispozitive. Sistemul, cel mai complet din clasa lui, compus deja din peste 40 de dispozitive, integrează deja o multitudine de branduri de top (Bose, Sonos, Bang & Olufsen sau Pioneer, în zona de sonorizare, respectiv Yale, August, DanaLock sau DSC, pe partea de securitate și multe altele). Astfel, nu va mai fi o problemă dacă veți pleca de acasă fără să încuiați ușa sau dacă cumva ați uitat o fereastră deschisă.

Prin intermediul FIBARO, fiecare casă se transformă într-un mecanism cu auto-reglare, dispozitivele electrice dintr-o locuință fiind capabile să comunice între ele, oferind astfel o gamă largă de aplicații pentru un plus de confort, siguranță și economii la electricitate și căldură.
În expoziția de tehnologie din Piața Universității va fi prezent brandul olandez ALLOCACOC, adus de Durdom. Olandezii s-au impus pe piața tehnologiei prin faptul că au redesenat designul unor produse oferind utilizatorilor o nouă experiență. Cei de la ALLOCACOC sunt cei care au venit cu ideea PowerCube, celebrele prize și prelungitoare sub forma de cub care au rezolvat un doar problemele de estetică, ci și de funcționalitate a cablurilor conectate la prize.

La Tech Expo din 18-20 mai, vor aduce un eScooter pliabil și de doar 11 kg care poate fi ușor transportat chiar și în tren, pentru că încape ușor în spațiul de bagaje. Are două niveluri de viteză și o baterie care te poate transporta până la 25 km cu o viteză de 20km/h.
Escooter pliabil
Accesul la Tech Expo din Piața Universității este gratuit. Pentru a putea testa sute de soluții şi produse high-end, vizitatorii trebuie să se înregistreze online pe techweek.ro.

Pentru informații suplimentare, urmăriți platformele oficiale de comunicare: