02 August 2017

Teatru Social și Improvizație - Cluj-Napoca, iulie 2017


Diseminarea proiectului “SOCIAL INCLUSION” realizat în parteneriat cu GEYC Romania și Associazione LKL ONLUS (Italia), sub umbrela Erasmus+, s-a încheiat în data de 31.07.2017.

Scopul proiectului a fost acela de a transpune în scenă momente din viața reală, care ne-au pus față în față cu efectele excluderii sociale. Mai mult decât atât, participanții au reușit să ne surprindă prin creativitatea și originalitatea de care au dovadă spre aflarea soluțiilor la probleme actuale existente în societate. Au fost două ore de joacă și învățare cu un efect uimitor: cu toții am devenit mai conștienți de problemele celor de lângă noi iar indiferent de aparente dezavantaje, putem colabora și trăi frumos împreună. 




Cea mai importantă lecție din timpul evenimentului este acceptarea noastră mai întâi,în acest fel vom deschide mult mai ușor calea spre acceptarea, colaborarea și prietenia celorlalți.
Momentul de teatru a fost o experiență inedită care ne-a ajutat să ne creștem stima de sine și un pas în afara zonei de confort. La final am rămas cu speranța că lucrurile vor evolua normal în comunitatea din Cluj-Napoca dar și în România în privința includerii sociale a persoanelor dezavantajate din diferite motive. 




Protagoniștii acestui moment? Actori în devenire J Membri și voluntari din Asociația Națională a Interpreților Autorizați în Limbaj Mimico-Gestual. Evenimentul a atras și alți prieteni ce-au răspuns cu drag provocării de a se depăși pe ei înșiși, într-un cadru cald și prietenos. Astfel am reușit să creem o sinergie productivă și plină de voie bună.



Locația Evenimentului a fost una de poveste, cu un nume sugestiv “Centrul de creație Fir de poveste” din orașul Cluj-Napoca. Împreună am creat o poveste demnă de reiterat. Mulțumim, Carmen Serdean pentru toată susținerea de care ai dat dovadă în demersul nostru .