07 May 2017

Ziua Europei - Află care sunt evenimentele de anul acesta!

Ziua Europei se sărbătorește în fiecare an în data de 9 mai. Pentru că nu-i loc decât de veselie în astfel de zile, îți recomandăm să iei parte la cel puțin unul din evenimentele culturale organizate în orașul tău. 



Cu ocazia Zilei Europei, GEYC îți provoacă creativitatea în cadrul unui concurs de fotografie. Surprinde-ne cu o fotografie care să descrie raportul existent între tine și Uniunea Europeană și noi te premiem cu oportunități faine. Ce mai aștepți? Ia-ți aparatul și pune-te pe fotografiat! Mai multe detalii despre concursul „EU în EU” găsești în următorul link: https://goo.gl/rdiA05

  • „Ziua Europei la Piața Universității” - 9 mai - ora 17:00 - Piața Universității, București - Primăria Municipiului București organizează o petrecere de zile mari la care vor participa O-Zone, Inna, Antonia și alți artiști renumiți de pe plaiurile mioritice. 
  • „Paradă de Ziua Europei” - 9 mai - ora 9:00 - Colegiul Național Gheorghe Lazăr, București - Tradiția merge mai departe și anul acesta! Elevii Colegiului Național Gheorghe Lazăr vor lua parte la o paradă specială în care vor fi prezentate mai multe țări europene. 
  • „Eminescu-Itinerar european” - 9 mai - ora 12:00 - Memorialul Ipotești - Centru Național de studii  Mihai Eminescu, Botoșani.
  • „Ceremonial militar cu ocazia Zilei Europei” - 9 mai - ora 10:00 - Parcul Central, Timișoara - Primăria Municipiului Timișoara organizează o serie de evenimente sportive și culturale cu prilejul sărbătoririi Zilei Europei. 
  • „Vânătoare de comori în Parcul Municipal” - 9 mai - ora 11:00 - Parcul Municipal, Bistrița - Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Bistrița-Năsăud pune la cale o vânătoare de comori în timpul cărora participanții vor afla informații utile despre Uniunea Europeană. 
  • „Paradă militară și poezii patriotice în Cluj” - 9 mai - ora 11:00 - Piața Avram Iancu, Cluj-Napoca - Instituția Prefectului Cluj organizează în parteneriat cu Divizia 4 Infanterie „Gemina” o paradă militară în fața Catedralei Mitropolitane. 
  • „Activități dedicate Zilei Europei” - 9 mai - ora 12:00 - esplanada cu statui din Piata Universităţii din București - Centrul Europe Direct București organizează o serie de activități dedicate Zilei Europei. Pe esplanada Universității din București, începând cu ora 12.00, se vor derula dezbateri, lansări de expoziții de fotografie, flash mob-uri, dar și demonstrații practice ale unor ateliere de mesteșugari sau dansuri ale comunității elene din România. 
  • „20:30 ERASMUS” - 9 mai - ora 17:00 - Spațiul Public European, București - Expoziția aniversară „20:30 ERASMUS” este organizată de Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale și de Reprezentanța Comisiei Europene în România. La eveniment vor fi anunțați și câștigătorii concursului foto „Experiențe Erasmus+ 30”.
  • „Salonul european de bandă desenată 2017” - 9-22 mai - Rezidența Scena9 (str. I.L. Caragiale, nr. 32), București - Cea de a V-a ediție a Salonului european de bandă desenată, un proiect al clusterului EUNIC România, cu sprijinul Reprezentanței Comisiei Europene în România, va avea loc în perioada 9-22 mai la București. 
  • „Iubește Europa! Fall in love with Europe!” - 9 mai - ora 11:30 - Piața Universității, București - Centrul de Informare Europe Direct Bucureşti şi Institutul European din România, cu sprijinul Primăriei Municipiului București au plăcerea de a vă invita la evenimentul dedicat Zilei Europei, intitulat „Iubește Europa! Fall in love with Europe!”  
  • „Concert O-Zone” - 9 mai - Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău - Concertul este dedicat sărbătorii Zilei Europei, și participarea va fi gratuită.
Cunoști și alte evenimente dedicate Zilei Europei? Scrie-ne un e-mail la pr@geyc.ro, subiect: „Ziua Europei” și le vom adăuga în calendar.