01 October 2014

GEYC sprijină ”Hour of code”

GEYC vă încurajează să vă alăturați evenimentului internațional ”Hour of code”.


Hour of Code, un eveniment creat special pentru a arata ca oricine, indiferent de varsta si de cunostinte, poate invata macar bazele programarii.

Acum avem si website-uri live in varianta beta (ro.code.org si http://hourofcode.com/ro/ro) unde se pot inscrie participanti dar si organizatori Hour of Code.

Proiectul, este o scânteie menită să trezeazcă interesul persoanelor care până acum nu s-au gandit niciodată că pot învăța ușor măcar bazele programării.

Odată ce o persoană vede în fața sa, propria creație, este motivată sa învețe mai mult.
Iata si un link catre un tutorial ca sa incerci chiar tu:

Asa ca nu mai ramane decat sa facem istorie impreuna!
Urmareste clipurile campaniei (http://youtu.be/nKIu9yen5nc si http://youtu.be/FC5FbmsH4fw) si alatura-te sustinatorilor nostri.

Iata cateva idei despre cum ne puteti sustine (pentru ca oricine o poate face):



Fii Organizator
- Organizeaza un eveniment in randul scolilor partenere.

Ajuta-ne sa promovam proiectul:
- Trimite email-uri grupurilor tale (parteneri) cu subiectul “Hour of Code vine in Romania" si primul sau principalul paragraf din newsletterele noastre (vor fi doar 3 la numar pana in decembrie) sau din comunicatul pe care il vom trimite zilele urmatoare.
- Posteaza mesaje pe retelele de socializare cu link catre website-ul Hour of Code (ro.code.org) incurajand fanii sa participe/ sa se inscrie.
- Incurajeaza participarea partenerilor.


Și iată și un infografic care explică foarte fain la ce folosesc și ce oportunități aduc diversele limbaje de programare.
Noi vom pune la dispozitie toate materialele necesare, efortul din partea ta fiind unul minim.