05 October 2014

Apel participanți: "European Mobility - Raising your employability"

GEYC organizează pe 23 octombrie la București în cadrul Spațiului Public European evenimentul "European Mobility - Raising your employability" ce are drept scop conștientizarea importanței mobilităților europene în pregătirea pentru un loc de muncă. Evenimentul reprezintă o formă de diseminare a rezultatelor proiectului european SMARTER (Social Media Academy: Raise Teen Employability Resources) co-finanțat de Comisia Europeană prin programul „Tineret în acțiune”.

Termen limită pentru înscrieri: 15 octombrie! Locuri limitate! Înscrie-te acum.

„Mobilitățile europene te fac mai competent" este concluzia unui studiu recent dat publicității de către Comisia Europeană (detalii). De aceea ne propunem ca prin această activitate să stârnim interesul tinerilor din România pentru participarea la programele de mobilitate europeană.

Înscrierile se fac până pe 15 octombrie


Agenda provizorie a evenimentului:
10:30 - 11:00: sosirea și înregistrarea participanților;
11:00 - 12:30: Introducere
  • prezentarea organizatorilor, a participanților și a proiectului SMARTER;
  • prezentarea rezultatelor studiului ”99 Steps for my dream job”;
  • teambuilding; 

12:30 - 13:00: Pauză de cafea
13:00 - 14:30: Dezbatere pe tema influenței mobilităților europene asupra angajabilității tinerilor
14:30 - 15:30: Pauza de masă
15:30 - 17:30: "Sharing your story" prezentarea detaliilor tehnice privind modalitatea de participare la programele de mobilitate, testimoniale din partea tinerilor care au participat la astfel de programe
17:30 - 18:00: Evaluare și concluzii
*** Opțional ***
18:00 - 19:00: Networking
19:00 - 21:00: Vizionare de film (vom reveni cu detalii privind filmul care va fi proiectat)

Calendar:
  • până pe 15 octombrie: înscrierea participanților;
  • 16-21 octombrie: transmiterea rezultatelor și confirmarea participării (veți primi un e-mail și veți avea circa 24h pentru confirmare, în caz contrar locul va fi disponibilizat);
  • 23 octombrie: are loc evenimentul;
Grup țintă:
La eveniment sunt așteptați tineri de 18-30 ani din România care au participat sau vor să participe la mobilități europene. Sunt bineveniți și voluntarii EVS sau studenții Erasmus din București. Evenimentul se va desfășura în limba engleză cu excepția cazului în care vor fi doar participanți români / vorbitori de limba română, caz în care va avea loc în limba română.

Extra questions:
Numărul de locuri la eveniment este limitat, iar departajarea se va face în funcție de răspunsurile incluse în secțiunea ”Extra questions” a formularului. Întrebările sunt următoarele:
1. Descrie în ce mobilități europene ai participat până în prezent? (dacă este cazul)
2. Cum crezi că influențează participarea la mobilități europene șansele tale viitoare de angajare?
3. Pentru participanții din afara localității: 
3.1. Aveți nevoie de cazare în București pe 22 și sau 23 octombrie? 
3.2. Solicitați rambursarea cheltuielilor de transport? Dacă da, estimați valoarea acestora (100%).

Condiții financiare:
Participarea la eveniment este GRATUITĂ pentru participanții selectați, costurile fiind suportate de către organizatori. Pentru participanții din afara localității se asigură următoarele costuri:
- cazarea în București (condiții de hostel);
- participarea gratuită la eveniment;
- 70% din cheltuielile de transport în condițiile în care se prezintă factura și/sau biletele în original. Pentru biletele de întors, putem deconta doar dacă se prezintă factura în original și se vor transmite ulterior biletele în original prin poștă. Rambursarea se va face în cash la finalul evenimentului.
Vom deconta bilete de tren (clasa a II-a) sau de autocar.  Plafonul de decontare este de 100 RON/pers. (reprezentand echivalentul celor 70%, respectiv costul total ar putea fi de circa 140 RON).

Contact:
Pentru informații suplimentare, vă invităm să luați legătura cu noi prin formularul de contact, precizând că este vorba de evenimentul din 23 octombrie. 

Află mai multe despre programul „Tineret în acțiune”: