13 December 2013

Campania SMYLE: Seminar „Tehnologia digitală și cariera de succes” la Bucureşti

La Școala Superioară Comercială „Nicolae Kretzulescu” din București s-a desfăşurat seminarul SMYLE  „Tehnologia digitală și cariera de succes”. La eveniment s-a discutat despre rolul pe care îl are social media şi importanţa dobândirii de competenţe digitale pentru o carieră de succes.

Școala Superioară Comercială
 „Nicolae Kretzulescu”, București
prof. coordonator Maria DINICĂ
La seminarul „Tehnologia digitală și cariera de succes”, coordonat de doamna profesor Maria Dinică, au participat 50 de elevi de la Școala Superioară Comercială „Nicolae Kretzulescu” București, din clasele a XI-a și a XII-a. Obiectivul acestui eveniment a fost conștientizarea de către elevi a importanței social media și a competențelor digitale în construirea unei cariere de succes. Seminarul a debutat cu prezentarea situației alarmante a creșterii somajului, în ultimii ani, în rândul tinerilor, atât în România, cât și în întrega Europă. Totodată, au fost prezentate statistici care pun în evidență faptul că șomajul este mult mai redus în rândul tinerilor care au studii superioare și, mai ales, care dețin competențe digitale superioare unei simple utilizări a calculatorului sau a unei rețele sociale. Li s-a explicat elevilor conceptul de social media, elevii fiind invitați să găsească avantajele, dar și riscurile acestui mod de interacțiune dintre oameni, în special pentru găsirea unui loc de muncă.
A urmat o dezbatere despre importanța îmbunătățirii competențelor digitale în concordanță cu solicitările pieței muncii și cu dezvoltarea tehnologiei digitale. În final s-au distribuit chestionare elevilor pentru a se stabili gradul în care dețin competențe digitale și de interacțiune socială. O analiză a acestor chestionare, precum și prezentarea implicării elevilor în Campia SMYLE va fi postată pe site-ul liceului.

Pentru mai multe poze, accesaţi pagina de facebook GEYC.