14 February 2016

Fii unul dintre cei 30 de promotori pentru democrație europeană



Până pe 6 martie 2016 vă puteți înscrie pentru a deveni unul dintre cei 30 de Promotori pentru democrație europeană din anul 2016 în cadrul proiectului omonim organizat de Biroul de Informare al Parlamentului European în România, Ministerul Tineretului și Sportului, Asociația Pro Democrația și Asociația GEYC - Group of the European Youth for Change.

Promotori pentru democrație europeană", ajuns la cea de-a doua sa ediție, este un proiect complex care își propune să implice în fiecare an câte 30 de tineri, membri ai unor organizații de tineret, în promovarea democrației și a valorilor care îi unesc pe cetățenii Uniunii Europene. 

Etapele proiectului:
  • o sesiune inițială de workshop-uri (București, 30 martie - 1 aprilie 2016) ce vizează dezvoltarea de competențe în rândul participanților;
  • implementarea la nivel local a unor acțiuni de comunicare proprii (6 - 13 mai 2016);
  • participarea la o vizită de studiu la Parlamentul European (Bruxelles, octombrie 2016);
  • eveniment final de prezentare a rezultatelor activităților desfășurate de participanți (noiembrie-decembrie 2016).

Pentru a fi unul dintre cei 30 promotori, nu trebuie să fii vreun Superman, ci mai degrabă să îți dorești să îți dezvolți competențele de comunicare și de organizare de evenimente, cât și să înțelegi mai bine cum funcționează instituțiile europene. Mai concret,

Condiții de participare

Sunt invitați să participe tineri cu vârste între 18 – 30 de ani, membri ai asociațiilor de tineret, ai asociațiilor studențești sau ai grupurilor informale care desfășoară acțiuni cu şi pentru tineri. Pentru a fi eligibili, aceștia trebuie să fie membri în cadrul unei astfel de organizații/grup informal, să fi participat la realizarea a cel puțin unei acțiuni de comunicare, de activare socială, de advocacy sau de facilitare şi să nu fi participat la ediţia anterioară a proiectului "Promotori pentru democraţie europeană".
Dintr-o organizație/ filială a unei organizații/ grup informal pot fi selectaţi maxim 2 membri. În cazul în care din partea unei organizaţii / filială a unei organizaţii/ grup informal se vor înscrie mai mult de 2 candidaţi, juriul va selecta maxim 2 dintre aceştia, în ordinea descrescătoare a punctajului obţinut.
Participarea este deschisă și tinerilor de cetățenie română din Republica Moldova.
GEYC - Group of the European Youth for Change face parte din Rețeaua Europeană PRISMA.

Mai multe detalii | Înscrieri | Termen limită: 6 martie 2016