15 February 2024

Save the date: Caravana GEYC ajunge în regiunile Maramureș și Crișana în martie 2024

Cea de-a patra Caravană GEYC se apropie, iar noi suntem entuziasmați să vă anunțăm că aceasta va avea loc anul acesta în luna martie în următoarele orașe: Sighetu Marmației, Satu Mare, Oradea și Zalău!

De această dată ajungem în Nord-Vestul României la granițele cu Ucraina și Ungaria - în județe cheie în contextul solidarității cu refugiații ucraineni, cât și în ceea ce privește integrarea țării noastre în spațiul Schengen. S-a spus adesea că e un tărâm uitat ancorat în tradiții, cu biserici de lemn şi obiceiuri de când lumea.

În luna martie venim în fiecare an cu evenimente atractive odată cu aniversarea Comunității GEYC. Ne dorim să ajungem în toate regiunile României și să dezvoltăm o rețea de tineri activi, implicați și informați.

Programul Caravanei Maramureșului și Crișanei

25 martie Sighetu Marmației Centrul de Tineret - Asociația SZMISZ
26 martie Satu Mare Colegiul Național "Doamna Stanca"
28 martie Oradea Colegiul Național ”Mihai Eminescu”
29 martie Zalău Liceul Sportiv ”Avram Iancu”

Formatul Caravanei Maramureșului și Crișanei

Suntem nerăbdători să ne întâlnim cu tineri activi din aceste localități și să împărtășim experiențe și cunoștințe despre proiectele europene, mobilități, activitatea GEYC, voluntariat și alegerile parlamentare europene din 2024. Vom discuta despre toate aceste aspecte în cadrul colțurilor de învățare, fiecare fiind facilitat de către un membru implicat GEYC. Tinerii vor avea oportunitatea să descopere lucruri noi din fiecare colțișor, patru la număr, și să savureze procesul schimbului de experiență și informații utilizând educația nonformală și instrumente de gamificare.

A Comunitate Află mai multe despre comunitatea GEYC, GEYCID, cum poți să te implici.
B Mobilitate Ce sunt mobilitățile de învățare (schimburi de tineri, DiscoverEU etc) și cum poți profita de ele. Descoperă Erasmus+.
C Voluntariat Cum poți face voluntariat pe plan local sau european. Descoperă inițiativele din Corpul European de Solidaritate.
D Participare Cum poate un tânăr să participe în comunitate. Descoperă platforma Together.eu în contextul alegerilor pentru Parlamentul European și proiectele de participare Erasmus+ (KA154).

Contactează-ne

Sunt invitați elevii, studenții, lucrătorii de tineret și cadrele didactice să ni se alăture la acest eveniment. Dacă sunteți din orașele menționate și doriți să participați la evenimente, nu ezitați să ne contactați. Ne așteptăm să avem circa 400-500 de participanți la evenimentele din cadrul Caravanei.

Persoană de contact, responsabil Caravana Maramureșului și Crișanei:
Lina Boicu, gm@geyc.ro

Context

Caravana Maramureșului și Crișanei se desfășoară în cadrul proiectului 2022-1-RO01-KA151-YOU-000064796, finanțat de către Comisia Europeană prin programul Erasmus+, acțiunea cheie KA151, parte a demersurilor de dezvoltare de sisteme și de extindere a grupului țintă.