15 September 2019

Apel deschis: HTML Basics for Youth Workers | Workshop [GRATUIT]

HTML Basics for Youth Workers este un eveniment dedicat lucrătorilor de tineret și tinerilor între 16-24 de ani, care își doresc să învețe elementele de bază în HTML și să „programeze” un site web. Evenimentul se desfășoară la București, la OK Center, pe 7 octombrie 2019 și face parte din EU Code Week. Evenimentul este organizat de către GEYC cu sprijinul Asociației Techsoup prin programul ”Meet and Code”. Termen limită pentru înscrieri: 3 octombrie 2019.Evenimentul este dedicat lucrătorilor de tineret și tinerilor (16-24 de ani) din Municipiul București și din împrejurimi care își doresc să învețe elementele de bază în HTML și să „programeze” un site web. Participarea la eveniment este gratuită și sunt 20 locuri disponibile. Selecția candidaților se face în baza relevanței motivației prezentate în formularul de candidatură. Până la 10 locuri vor fi alocate celor înscriși în primele zile de la deschiderea înscrierilor.

  • Important
Pentru participarea activă la eveniment, participanții sunt rugați să își aducă propriul laptop și un prelungitor, dacă este posibil. Pentru a nu fi o condiție restrictivă, acest aspect nu este unul obligatoriu. Astfel, în formularul de înscriere, secțiunea „Other comments”, participanții vor menționa dacă vor putea aduce un laptop și/sau un prelungitor.

  • Modalitatea de înscriere:
Candidații interesați vor completa un formular de înscriere (în limba română sau engleză) până pe 3 octombrie 2019, inclusiv, urmând ca până pe 5 octombrie să primească un e-mail de confirmare la care vor trebui să răspundă în 24h pentru a confirma locul și implicit participarea. Locurile neconfirmate vor fi repartizate automat participanților din lista de rezervă. 
Pentru a rămâne la curent cu actualizările legate de acest eveniment, te invităm să urmărești pagina de eveniment de pe Facebook.


  • Agendă orientativă:
10:00 - 10:30: Sosirea și înregistrarea participanților
10:30 - 12:00: Introducere. Importanța competențelor digitale pentru lucrătorii de tineret. Elemente de bază HTML. Cum se conectează HTML cu alte limbaje de programare.
12:00 - 12:30: Pauză de cafea
12:30 - 14:00: Elemente de bază HTML. Cum se construiește o pagină web.
14:00 - 15:00: Pauză de masă
15:00 - 16:30: Atelier de lucru: fiecare participant va crea, pe propriul laptop, o pagină web + interacțiune social media. Introducerea platformei Blogger
16:30 - 17:00: Pauză de cafea
17:00 - 18:00: Prezentarea paginilor web create & feedback. Întrebări și răspunsuri. Concluzii și evaluarea evenimentului.


Facilitator: Gabriel Brezoiu (GEYC)


Evenimentul este finanțat prin inițiativa Meet and Code susținută la nivel european de compania de software SAP, coordonată în România de Asociația Techsoup și se va desfășura în timpul Europe Code Week. Cursul este și un eveniment de diseminare al proiectului Erasmus+ KA2 Youth Workers 2.0.