12 April 2017

Am dat startul celei de-a treia ediție „Promotori pentru democrație europeană”

Tocmai a luat sfârșit workshop-ul de debut al proiectului „Promotori pentru democrație europeană” ajuns deja la cea de-a treia ediție. 
Proiectul organizat la inițiativa Biroului de Informare a Parlamentului European în România oferă șansa în fiecare an ca 30 de tineri promotori din întreaga țară să ducă mai departe democrația europeană în comunitățile lor.

La punctul de start, cei 30 de promotori au avut parte de o pregătire ca la carte pentru a fi promotori de succes pentru democrație europeană. Pe parcursul celor trei zile cât a durat workshop-ul de la București, ei i-au întâlnit pe:

  • Valentina UNGUROIU, reprezentant al Biroului de Informare al Parlamentului European în România și coordonatorul proiectului;
  • Gabriela PODAȘCĂ, Secretar de Stat pe probleme de tineret în cadrul Ministerului Tineretului și Sportului;
  • Iuliana ILIESCU, Manager de proiecte în cadrul Asociației Pro Democrația;
  • Gabriel BREZOIU, Manager general în cadrul GEYC și PRISMA European Network;
  • Bianca TOMA, membru în Consiliul Director al Centrului Român de Politici Europene - CRPE;
  • Cristian PÎRVULESCU, membru în Comitetul Economic și Social European și Președinte onorific al Asociației Pro Democrația;
  • Gabriela DRĂGAN, Director general al Institutului European din România,

ocazie cu care au învățat mai multe despre Uniunea Europeană (instituții cheie, roluri și mecanisme, provocări la nivel european, bilanțul României la 10 ani de la integrare, Brexit), cât și și-au dezvoltat competențele de management de proiect și comunicare prin rețele sociale.


Și în acest an, GEYC are un dublu rol: pe de o parte co-organizator, iar pe cealaltă parte, beneficiar, colega noastră Georgiana NUȚU - membră a Consiliului Director al GEYC fiind selectată să fie unul dintre cei 30 de promotori pentru democrație europeană ai anului 2017. În curând urmează mai multe detalii despre activitățile propuse de Georgiana.






















De la stânga la dreapta, echipa de coordonare a proiectului:
Valentina UNGUROIU, Gabriel BREZOIU și Iuliana ILIESCU