20 September 2016

UPDATE: Rezultatele competitiei EQUALIS: Combatem bullying-ul în școlile din RomâniaUnul din patru elevi este agresat în fața colegilor, după cum arată primul studiu național asupra bullying-ului în școlile românești*. Putem schimba în bine, la nivel național, aceste cifre? GEYC crede că da și lansează pe 21 septembrie 2016, Ziua Internațională a Păcii, un apel de selecție de parteneri locali pentru organizarea Campaniei EQUALIS.

Campania EQUALIS își propune să încurajeze tinerii cu vârste cuprinse între 13 și 35 de ani din România să se implice activ în combaterea discursului instigator la ură, prin utilizarea instrumentelor digitale. Pe lângă evenimentele organizate de parteneri la nivel local, va cuprinde și o cercetare la nivel național, asupra agresiunilor cauzate tinerilor din România de discursul instigator la ură, în special în mediul online.

Calendarul campaniei:
  • 21 septembrie - 31 octombrie 2016: înscrierea partenerilor locali și desfășurarea evenimentelor
  • 1 octombrie - 30 noiembrie 2016: raportarea evenimentelor
  • 10 noiembrie 2016: participarea la EDYS a coordonatorilor ce au primit titulatura de Educator EQUALIS
  • 31 octombrie - 15 decembrie: vizita reprezentanților GEYC la instituțiile care au primit titulatura de Centru EQUALIS

Documente utile:

UPDATE
Rezultatele competiției EQUALIS pot fi vizualizate aici
Felicitări tuturor!

Centre EQUALIS

Nr. crt.
Denumirea instituției de învățământ
Localitate
Județ
Regiune
1
Liceul Teoretic „Jean Monnet”
Sector 1
București
București-Ilfov
2
Liceul de artă „Margareta Sterian”
Buzău
Buzău
Sud-Est Dobrogea
3
Colegiul Tehnic „Miron Costin”
Roman
Neamț
Nord-Est
4
Școala gimnazială
Pui
Hunedoara
Vest
5
Colegiul Național „Calistrat Hogaș”
Piatra Neamț
Neamț
Nord-Est

Notă explicativă:
- Termenul bullying provine din limba engleză, bully însemnând bătăuș, huligan. Deși momentan nu există o traducere exactă în limba română a cuvântului, el poate fi explicat prin termeni ca intimidare, brutalizare, terorizare, denumind un act de violență fizică și/sau psihică.
- Campania EQUALIS se derulează în cadrul activităților de diseminare ale proiectului Balkans without hate, organizat de Organizația 35mm, cu sprijinul financiar al Comisiei Europene prin programul Erasmus+, KA2.

* Conform rezultatelor studiului efectuat de Organizația Salvați copiii
** Metodologia este într-o variantă dinamică și poate fi subiectul unor schimbări. Accesând documentul veți putea urmări modificările în timp real.
*** Protocolul de colaborare este destinat exclusiv partenerilor care prevăd expres acest lucru în regulamentul intern, pentru a putea desfășura evenimentele din cadrul campaniei. Documentul se printează față-verso, se completează olograf și se returnează scanat în format pdf la diana.ionita@geyc.ro.