06 December 2013

Campania SMYLE: Seminar „Optimizarea inserţiei sociale prin dezvoltarea competenţelor digitale” la Roman

La Colegiul Tehnic „Miron Costin” din Roman s-a desfăşurat seminarul „Optimizarea inserţiei sociale prin dezvoltarea competenţelor digitale”, ce a avut ca scop conştientizarea importanţei educaţiei digitale în rândul tinerilor, cu efect benefic asupra viitorului lor.

Colegiul Tehnic „Miron Costin”,  Roman
prof. coordonator Ana-Maria Zăloagă
Evenimentul „Optimizarea inserţiei sociale prin dezvoltarea competenţelor digitale”, coordonat de doamna profesor Ana-Maria Zăloagă, a adunat peste 150 de participanţi la Colegiul Tehnic „Miron Costin” din Roman, cu vârste diferite, în roluri diferite (formatori, reprezentanţi media, formabili), care au interacţionat prin intermediul unor dezbateri, chestionare, dialoguri, prezentări powerpoint. Segmentele de prelegere au alternat cu dezbaterile, informaţia fiind transmisă vizual, auditiv, verbal, letric şi electronic. Activitatea a fost bine primită atât în rândul elevilor participanţi, cât şi al profesorilor.
Impactul asupra comunităţii are în vedere participarea mare a elevilor de liceu. Indirect, beneficiarii seminarului sunt şi familiile elevilor, prietenii acestora, ceilalţi elevi de la unităţile şcolare din municipiu, profesorii de la alte unităţi şcolare. Evident, profesorii de la CTMC sunt beneficiari direcţi, manifestându-şi în număr mare interesul pentru participarea la activitate şi la altele asemănătoare. Unii profesori au solicitat informaţii pe care intenţionează să le transfere şi altor elevi în cadrul orelor de consiliere.
Evenimentul a avut ca parteneri: Ziarul de Roman, Asociaţia Tinerilor Romascani pentru Apărarea Drepturilor Omului, Agenţia Locală pentru Ocuparea Forţei de Muncă Roman.

Pentru mai multe poze, accesaţi pagina de facebook GEYC.