17 December 2013

Campanie SMYLE: „Tehnologii media în lupta împotriva șomajului"

SMYLE la Focșani! Un numar de 70 de viitori absolvenți au participat la seminarul marca GEYC cu scopul de a conștientiza faptul că deprinderea compețentelor digitale îi va favoriza în găsirea unui loc de muncă. Evenimentul a fost organizat sub îndrumarea domnului profesor Tudorache Petrică Mihail.


Evenimentul desfăşurat în cadrul Colegiului Tehnic „Gh. Asachi" Focşani a implicat elevi din cursurile de zi şi serale, acoperind intervalele de vârstă 15 - 17 ani şi respectiv 18 - 25 de ani. 
În cadrul lui au fost prezentate date generale privind proiectul SMYLE derulat de GEYC, obiectivele urmărite în cadrul proiectului şi modalităţile de derulare ale acestuia. 
Au fost supuse atenţiei oportunităţile pe care viitorii absolvenţi le au la dispoziţie în vederea găsirii unui loc de muncă, altele decât cele uzuale.
Pentru exemplificare au fost prezentate instrumentele online puse gratuit la dispoziîie pe site-ul GEYC, în secţiunea de implementare, iar o parte din participanţi au completat efectiv CV-uri, unii dintre ei făcând acest lucru pentru prima dată. Sala a fost amenajată prin postarea afişelor propuse de proiect.
La eveniment a participat şi un invitat din partea AJOFM Vrancea, care a prezentat viitorilor absolvenţi modalităţile clasice de găsire a unui loc de muncă. De asemenea, au participat şi invitaţi din partea ISJ Vrancea şi a şcolii.
Concluziile formulate la finalul evenimentului au punctat creșterea gradului de conștientizare privind importanța competențelor digitale în rândul tinerilor de 13-30 de ani din România.


Pentru mai multe fotografii ale evenimentelor puteti accesa pagina Facebook GEYC.