15 December 2013

Campania SMYLE: seminarul „Rolul internetului în găsirea unui loc de muncă" şi campania „Learning by doing", Petroşani

SMYLE la Petroşani! Evenimentele au fost organizate sub îndrumarea doamnei Niculescu Oana şi au constat în seminarul „Rolul internetului în găsirea unui loc de muncă" şi campania „Learning by doing".

Colegiul Tehnic „ Dimitrie Leonida"
prof. Niculescu Oana
Evenimentul a constat în organizarea unui seminar pe tema găsirii unui loc de muncă. Pornind de la o prezentare Power Point în care au fost prezentate tehnici de căutare a unui loc de muncă, insistându-se pe utilizarea Internetului în acest sens, invitatii au putut să-şi exprime punctul de vedere. Noi suntem un liceu tehnologic iar participanţii sunt adulţi ce urmează cursurile noastre, adulţi aflaţi în căutarea unui loc de muncă. Grupul de presă Exclusiv a participat, prin dna Vinţan Luminiţa cu informaţii despre locurile de muncă disponibile la nivelul Văii Jiului şi cu informaţii despre cât de important este să ştii să-ţi cauţi un loc de muncă folosind tehnica modernă, cu precădere calculatorul. 

Participanţii la această campanie au fost surprinşi să afle cât de multe lucruri utile pot face cu Internetul. Există mentalitatea în rândul adulţilor, mai ales, că Internetul este bun doar pentru facebook, jocuri, filme şi muzică. Această acţiune le-a deschis mintea şi le-a arătat că Internetul poate fi util şi îi poate ajuta să-şi găsească un loc de muncă. Ca o continuare a acestei acţiuni, tot mai mulţi vin să ceară amănunte despre site-uri cu locuri de muncă, despre cum să-şi scrie şi încarce on-line un CV şi multe alte lucruri utile căutării unui loc de muncă. În concluzie, această acţiune a avut un impact neaşteptat în rândul participanţilor, nu neapărat în momentul desfăşurării ci prin continuarea ei. Am constatat că nu am încheiat acţiunea într-o zi ci că aceasta a continuat şi continuă prin întrebările adresate de participanţi.

Pentru mai multe fotografii ale evenimentelor, puteţin accesa site-ul Colegiului Tehnic Dimitrie Leonida" şi pagina Facebook GEYC.