24 November 2013

Campania SMYLE: „Săptămâna competenţelor digitale” la Liceul Teoretic „Jean Monnet” din Bucureşti

La Liceul Teoretic „Jean Monnet” din Bucureşti a avut loc campania „Săptămâna competenţelor digitale”. La eveniment s-a discutat despre „educaţia digitală”, iar elevii de gimnaziu şi de liceu, alături de părinţi, au lucrat împreună la calculator pentru a-şi dezvolta competenţele digitale.
.
Liceul Teoretic „Jean Monnet”, Bucureşti
profesori coordonatori: Raluca MATEI,
Laura UNGUREANU
În cadrul Campaniei SMYLE, elevii Liceului Teoretic „Jean Monnet”, împreună cu doamnele profesoare Raluca Matei şi Laura Ungureanu, au realizat două activităţi, parte din evenimentul denumit „Săptămâna competenţelor digitale”
În data de 15.11.2013, elevi ai Şcolii Speciale nr. 8 din Bucureşti, au fost invitaţi să participe la proiectul „Săptămâna competenţelor digitale”, de către elevii Liceului Teoretic „Jean Monnet”. Elevii, sub îndrumarea doamnelor profesoare Raluca Matei, Cristina Breşug şi Leopoldina Melinte, au discutat despre „educaţia digitală”, educaţie ce nu mai este o opţiune în acest mileniu, ci o necesitate. Elevii Liceului Teoretic „Jean Monnet” au explicat importanţa dobândirii competenţelor digitale şi modul în care aceste noi deprinderi facilitează găsirea unui loc de muncă. Ei au dat exemple de oameni ale căror vieţi au fost schimbate pentru că au învăţat să folosească noi instrumente de lucru – computerul şi internetul.  Folosind tehnica lucrului în echipe mixte (elevi de liceu şi elevi de gimnaziu) au fost parcurşi primii paşi în utilizarea computerului prin aplicaţii ludice. 
În data de 14.11.2013, la activităţi, au fost implicați elevi ai Liceului Teoretic „Jean Monnet”  împreună cu părinții lor. Elevii, coordonați de doamna profesor Laura Ungureanu, au arătat părinților noțiuni de TIC pe care ei le-au dobândit, explicând importanța lor în realizarea proiectelor pentru alte discipline sau a învățării de tip iLearning. Părinții au învățat lucruri noi, au prezentat copiilor activitățile de zi cu zi unde pot folosi noile cunoștințe și cât de mult folosesc ei tehnologia în domeniile în care lucrează.

Pentru mai multe poze, accesaţi pagina de facebook GEYC.